Életmentő applikáció:  fontos ügyeket támogat a Vodafone

Kapcsolódó cikkek

Életmentő applikáció: fontos ügyeket támogat a Vodafone

Életmentő applikáció és Digitális Díj – Fontos ügyeket támogat a Vodafone

IoT Podcast

2 perc

Az egészségügyi segélyhívó alkalmazás fontosságát mi sem mutatja jobban, hogy a január 23-i indulás után 5 nap alatt 300 ezren töltötték le!

A teljes adást itt hallgathatja meg:

„A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat Életmentő elnevezésű applikációja gyorsabbá, hatékonyabbá teheti a segélyhívást. Az alkalmazás pontos helymeghatározást tesz lehetővé, valamint megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat. Emellett információkat tartalmaz a legközelebbi gyógyszertárról, kórházról és a közeli defibrillátor helyéről, illetve van benne egy elsősegélynyújtó kisokos is” – sorolta a Trend FM műsorában a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese, a vállalat alapítványának a kuratóriumi tagja.

Dr. Budai J. Gergő hozzátette: a mobilalkalmazás már Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában is sikeresen működik. Csehországban már több mint 1 millióan töltötték le, és évente 40 ezer esetben nyújt konkrét segítséget. Fontos kiemelni azt is, hogy az Életmentő applikáció az említett három szomszédos országban is segíthet, így szükség esetén magyar ikonok segítségével, magyar nyelvű felületen keresztül riasztható az ottani mentőszolgálat.

Március 6-ig lehet pályázni a Vodafone Digitális Díjra

A tavalyi nagy sikerű pályázatot követően a Vodafone Magyarország Alapítvány idén is meghirdette a Vodafone Digitális Díjat, mellyel célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást.

A vezérigazgató-helyettes a tavalyi eredményekről elmondta: első alkalommal 144 pályamunkát adtak be a jelentkezők. A pályázatok 40%-a magánszemélyektől érkezett, 20% kapcsolódott az üzleti szektorhoz, és 40%-át pedig a nonprofit szervezetek nyújtották be. A tavalyi nyertesekről itt olvashat!

A Digitális Díjra ezúttal a következő kategóriákban várják a pályázatokat:

Digitális Esélyegyenlőség kategóriában olyan digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek támogatják a valamilyen szempontból hátrányos helyzetű csoportokat és pozitív irányban befolyásolják az életüket.

A Digitális Társadalom kategóriában olyan innovatív digitális megoldásokkal lehet nevezni, melyek a teljes társadalom javát szolgálják, és valamilyen módon megkönnyítik a digitális eszközök használatát.

A Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriában olyan innovatív, digitális megoldásokat keres a vállalat, amelyek hozzájárulnak a környezettudatosság széles körű elterjesztéséhez és a környezet megóvásához.

További részletekért hallgassa meg a Budai J. Gergővel készített interjút!