FinTechShow 5.0: ismerje meg a legizgalmasabb fejlesztéseket

Kapcsolódó cikkek

FinTechShow 5.0: ismerje meg a legizgalmasabb fejlesztéseket

FinTechShow 5.0: ismerje meg a legizgalmasabb digitális fejlesztéseket!

IoT Podcast

3 perc

A legígéretesebb startupok, a jegybank és a kereskedelmi bankok képviselői, valamint a kockázati tőkebefektetők is ott lesznek az ötödik FinTechShow-n, amelyet október 7-én és 8-án rendeznek meg. A siker receptje sokszor a pénzintézetek és az innovatív vállalkozások együttműködésében rejlik. Az izgalmas fejlesztések köre folyamatosan bővül, elég csak a mesterséges intelligenciára vagy a gépi tanulásra gondolni, de a trendi innovációk között szerepel a kkv-k pénzügyi digitalizációja és a zöld pénzügyek is.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A FinTechShow-t 2017-ben azzal a céllal indították útjára, hogy bemutassák a legújabb hazai megoldásokat, és segítsék az eligazodást a szektor digitális transzformációjában, az új technológiák, a szabályozás és az új üzleti modellek világában.

Idén 40 előadás keretében nemzetközi és hazai előadókkal tekintik át az új irányokat és azok várható eredményeit. A szakmai konferencia fő témái: a digitális ügyfélélmény, a digitális ökoszisztémák, a digitális transzformáció új irányai, valamint a digitális banki stratégiák.

Már egyfajta hagyományként minden évben bemutatják a szakmai közönségnek a legígéretesebb startupokat is. Korábban itt debütált például a Cristo, az Aggreg8 (FintechX), a Péntech és Perfinal csapata, ők a FinTechShow győztesei lettek, de kiemelhető a többi között a SEON és a Koin is.

„Minden évben körülbelül 9-11 közötti fintech megoldás mutatkozik be. Idén kilenc új fejlesztést ismerhetnek meg közelebbről az érdeklődők. Természetesen minden évnek megvannak a maga trendjei. Most a kkv-szektorhoz kapcsolódó SME banking és a zöld pénzügyek fognak előtérbe kerülni. Legalábbis a kiválasztott startupok jellemzően erre fókuszálnak, de a bemutatkozók között van például egy adattárca is, amely arra épít, hogy miként tudjuk a személyes adatainkat pénzzé tenni” – mondta a Fintech Group társalapítója.

„A FinTechShow-t öt évvel ezelőtt azért hoztuk létre, hogy láthatóbbá váljanak a legújabb fejlesztések. A rendezvényünk olyan ugródeszka, amely egyrészt a hazai kockázati tőkebefektetőkkel való gyorsabb egymásra találást segítheti. Másrészt az eseményen sok banki és pénzügyi szakember is részt vesz, ami a kapcsolatépítésben lehet kulcsfontosságú az innovátorok számára. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt öt évben eddig 43 fintech megoldás mutatkozott be nálunk” – emelte ki Lemák Gábor.

Ezúttal is szakmai zsűri választja ki a legígéretesebb projekteket, idén ötödjére fognak nyertest hirdetni. „Elmondhatom, hogy minden FinTechShow-győztes nagyon rövid időn belül meghatározó nagyságú kockázati tőkéhez jutott. Volt, amelyik csapat százmilliós tőkét kapott, de volt 500 millió forintos tőkebefektetésre is példa! Fontos szempont a bemutatkozó csapatok számára a piaci bevezetés lehetősége is, ami azért a pénzügyi szolgáltatásoknál a szigorú szabályozásból fakadóan mindig lassabb és nehézkesebb. Ezen a téren általában előnyös, ha a startupok valamilyen banki partnerséget kötnek” – fejtette ki a társalapító.

A Trend FM interjújában szó volt arról is, hogy a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia alkalmazása is kezd beérni a pénzügyi szektorban. Az októberi konferencián is bemutatnak majd olyan hazai megoldást, amely hátterében már robotprogramok dolgozzák fel az adatokat, és alakítanak ki személyre szabott javaslatokat a pénzügyek kezelésére. Természetesen fontos kiemelni a jogszabályalkotó – így Magyarországon az MNB – szerepét, amely kijelöli, hogy milyen irányok mentén lehet alkalmazni az új technológiákat.

Lemák Gábor arra is kitért, hogy a felhasználói igények is katalizálják a fejlesztési irányokat. „Míg a lakossági oldalon nagyon sok digitális innovációval találkozhatunk, addig az elmúlt években a mikro- és kisvállalkozások kicsit hányattatott helyzetben voltak. Most viszont beérett ez a piac is, és sorra jelennek meg a kkv-k finanszírozását, digitális pénzügyi ügyintézését segítő megoldások is” – tette hozzá a Fintech Group társalapítója.

Az eseményen az újdonságok mellett az eddigi nyertesek is megosztják tapasztalataikat, terveiket és víziójukat. További részletekért hallgassa meg az IoT Zóna műsorát!