Hogyan segíthet Watson a rákbetegségek gyógyításában?

Kapcsolódó cikkek

Hogyan segíthet Watson a rákbetegségek gyógyításában?

Hogyan segíthet a mesterséges intelligencia a rákbetegségek gyógyításában?

IoT Podcast

1 perc

Szuperszámítógép és mesterséges intelligencia: az IBM Watson for Oncology szoftver komoly segítséget nyújt az orvosoknak és a daganatos betegséggel küzdőknek. A legfrissebb és leghatékonyabb terápiát javasolja gyorsan és megbízhatóan. Mindez már Magyarországon is elérhető.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

„Ez a rendszer nagyon okos, mondhatni, okosabb, mint az orvosok. De nem ez az előnye, hogy döntést hozzon a szakemberek helyett, hanem össze tudja gyűjteni a naprakész tudást. Olyan mennyiségű szöveget, cikket, folyóiratot, szakkönyvet tud értelmezni és tárolni, ami meggyorsítja az onkológusok munkáját. Tehát nem kell nekem a szakirodalmat elkezdeni böngészni, hanem egy adott beteg tényszerű leletei alapján a program ad egy tanácsot, egy tájékozódási pontot, hogy mi ma a legmodernebb, legeredményesebb kezelés a világon” – részletezte Dr. Szántó István, az Oncologic Kft. vezető orvosa.

Az onkológus hozzátette: a program nem egyetlen döntést támogat, hanem megmutatja, hogy melyek a legjobb lehetőségek, ezeket követően milyen terápiákat érdemes alkalmazni, melyek még elfogadhatók, és azokat is listázza, amelyek már nem javasoltak. A szoftvernél fontos azt is kiemelni, hogy már nem csak az amerikai sztenderdek szerepelnek benne.

Hallgassa meg a Trend FM műsorában elhangzott interjút!