Hazai App: új platform segíti a termelői piacot

Kapcsolódó cikkek

Hazai App: új platform segíti a termelői piacot

Így segít a Hazai App, hogy a termelő és a vásárló egymásra találjon

IoT Podcast

1 perc

Az őstermelői áruk és a technológia találkozását tűzte ki célul a hazai fejlesztésű alkalmazás. Az applikáció létrehozásában a járvány is szerepet játszott, hiszen így még nagyobb hangsúly került a hazai turizmusra, amelynek a helyi gasztronómia is alapvető részét képezi.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A Hazai App célja, hogy új értékesítési csatornát biztosítson a Magyarországon előállított termelői termékek – például házi sajtok, mézek, sonkák, borok – számára, a fogyasztóknak pedig a hagyományostól eltérő vásárlási formát kínáljon.

A geolokációs keresésnek köszönhetően könnyebben egymásra találhatnak a helyben készített kiváló magyar termékek gyártói és az éppen arra kiránduló emberek, családok vagy az üzleti úton lévő potenciális vevők.

Az IoT Zóna műsorában a platform projektvezetője elmondta, hogy az applikáció indulását júliusra tervezik. Áprilistól kezdték el azt a munkát, hogy minél több termelő megismerje az innovatív online lehetőségeket is.

„Mi azok felé szeretnénk egy új utat mutatni, akik hisznek a fejlődésben, és látják, hogy a következő években végképp a különféle alkalmazásoké és az internetes online világé lehet a jövő. Ahhoz, hogy a termelői státuszuk, a termékeik fennmaradjanak, és fejlődni tudjanak, fontos, hogy még több vásárlóhoz el tudjanak jutni, például egy ilyen applikáción való jelenlét segítségével” – fogalmazott Bagdi Balázs.

Hallgassa meg a Trend FM-en elhangzott interjút!