Mi lesz a digitális átállással a járvány után?

Kapcsolódó cikkek

Mi lesz a digitális átállással a járvány után?

Mi lesz a kikényszerített digitális átállással a járvány után?

IoT Podcast

1 perc

Mi a legnagyobb félelme az IT-szektornak most, hogy sokan home office-ban dolgoznak? A jelenlegi tapasztalatok alapján hogyan érdemes átszervezni a cégek működését, hol érdemes digitalizálni? A többi között erről beszélgettünk Molnár Attilával, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége főtitkárával.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A műsorban szó volt arról, hogy például a kkv-k digitalizáltságában nem áll jól Magyarország, a járványhelyzet viszont most kikényszerítette ebben az előrelépést – a többi között a távmunkával, távoktatással.

Pont azok a szegmensekre lett rákényszerítve a digitalizáció, amelyek eddig nem voltak igazán befogadóképesek. Most viszont a jelenlegi tapasztalatok függvényében ki fognak emelkedni olyan megoldások, amelyek hosszú távon is beválnak. Mind az oktatásban körvonalazódnak a legjobb gyakorlatok, mind a kis- és közepes vállalkozások jóval több figyelmet fognak fordítani a digitalizáltságukra, arra, hogy zökkenőmentesen tudjanak működni.

A cégeknek érdemes a saját belső folyamataikat újra átnézni, hogy most hogyan teljesítenek. Van rá nem egy példa, hogy sokkal gördülékenyebben működnek bizonyos folyamatok, ha otthonról dolgoznak a munkatársak. Érdemes megvizsgálni, hogy mi az, ami jól bevált, hol érdemes digitalizálni, forrásokat fordítani erre, és hol érdemes megmaradni a hagyományos megoldásoknál.

Hallgassa meg a Trend FM műsorában elhangzott interjút!