Mit tud a connected car?

Mit tud a connected car?

Mit tud a connected car?

IoT Podcast

16 perc

Nagyobb biztonság, kedvezőbb biztosítási díjak, alacsonyabb üzemeltetési költség – ez mind az előnyök közé tartozik.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

„Elemzők szerint 2018-ra a 300 millió európai autó körülbelül 20 százaléka már kapcsolódni fog az informatikai hálózatokhoz. 5 év múlva akár a járművek fele csatlakoztatott autó lesz. 15 év múlva pedig nagyon is elképzelhető, hogy gépek vezetnek majd helyettünk” – utalt az M2M Zóna című műsorban az autóipar előtt álló lehetőségekre Gombár György, a Vemoco ügyvezető igazgatója.

Nem csak a szalagról legördülő kocsikból lehet okosautó

A járművek hálózatba kapcsolásának egyik lehetősége, ha a kocsiba beszerelnek egy mobil kommunikációs képességgel, GPS-szel rendelkező készüléket. Az eszköz GSM-alapon működik, és meghatározott időközönként küld adatokat az IT-hálózatba. Így szinte azonnal észrevehető, ha váratlan esemény – lopás vagy baleset – történik, de a sofőr vezetési stílusa is jól nyomon követhető.

Mit tud a Vemoco fejlesztése?

Az autókba szerelhető egység a vállalatok – elsősorban flottamenedzserek – által alkalmazott telematikus eszköz hétköznapi használatra szabott változata, de elsőként biztosít olcsóbb biztosítást és automatikus baleseti mentést (eCall) is.

Külföldön is használhatja – A Vodafone segít ebben

Legyen szó üzleti útról vagy épp nyaralásról, a szolgáltatás segítségével – Európa bármely országában – biztos lehet abban, hogy vészhelyzet esetén a lehető leggyorsabb, legprofibb kiszolgálást kapja. A Vodafone Global SIM kártya teszi lehetővé, hogy roamingköltségek nélkül vehesse igénybe mindezt az EU-ban. A Vodafone Global SIM, illetve SIM-chip világszerte megkönnyíti az M2M-eszközök telepítését: így nem kell aggódnia a helyi hálózat lefedettsége és a roamingdíjak miatt sem.

További részletekért hallgassa meg a beszélgetést!