Miről „beszélnek” a gépek?

Miről „beszélnek” a gépek?

Miről „beszélnek” a gépek?

IoT Podcast

16 perc

A Gazdasági Rádióban hallható M2M Zóna című magazinműsorban hús-vér emberek fejtik meg, hogy miről is kommunikálnak a gépek. Belehallgatna, miként magyarázzák a technológia alapjait?

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A műsorról:

A portálunkkal azonos címet viselő, keddenként 15 órától a Gazdasági Rádió hullámhosszán jelentkező magazinműsor első adásából kiderül, hogy miért éppen most robbant be a köztudatba az M2M-technológia. Miközben már – anélkül, hogy tudnánk róla – évek óta használjuk az ezen az alapon működő eszközöket, például: amikor bankkártyával fizetünk egy POS-terminálnál.

Szó esik arról is, mennyiben lesz más az életünk pár év múlva a technológiának köszönhetően – egyebek között azért, mert okostelefonon állíthatjuk be a lakásunk hőfokát vagy indíthatjuk el a mosógép programját a tökéletes időzítés és költséghatékonyság érdekében. Az M2M-kommunikáció ipari felhasználásáról is érthetően, könnyed stílusban hallhat fontos információkat – például arról, mennyivel biztonságosabb egy Machine-to-Machine SIM kártyával felszerelt konténerrel megoldani a szállítást.

A műsorvezetőkről:

Khell Bogdán 2003-ban kezdett foglalkozni a mobil kommunikációval kapcsolatos sajtóval, ekkor alapította a Mobilarena.hu-t, melynek azóta is főszerkesztője. Feladatának tartja, hogy közérthetően és számos területet lefedve tájékoztassa a technológia irányt fogékony olvasókat a mobilos világ történéseiről. A készülékvásárlás előtt álló felhasználóknak pedig a mindenre kiterjedő, egyedi stílusú tesztjeivel próbál mankót nyújtani. Korábban más rádiócsatornánál is hasonló témájú műsort vezetett, ennek szellemi utódja ma a Gazdasági Rádió Szenzor című adása.

Bodnár Csaba hat éve foglalkozik intenzíven telekommunikációs szakújságírással. A Mobilaréna főszerkesztő-helyettese, a Gazdasági Rádión hallható Szenzor című műsor szerkesztője és műsorvezetője, a Veletech nevű telekommunikációs és szórakoztató-elektronikai rendezvénysorozat ötletgazdája, szervezője. A szektor iránti rajongása évek óta töretlen, így nem csak a friss készülékeket, hanem a különféle technológiai újításokat és a gazdasági eseményeket is figyelmemmel kíséri.

Hallgasson bele a műsorba!