Mobil megoldások a vállalatirányításban

Mobil megoldások a vállalatirányításban

Mobil megoldások a vállalatirányításban

IoT Podcast

13 perc

Sokkal hatékonyabbá válhat egy cég működése, hogyha a munkavállalók az asztali számítógépek helyett mobil eszközökön is dolgoznak – mondta az M2M Zóna rádióműsorban a Mobilengine vezetője. Dálnoki Ádám szerint pár év múlva a legtöbben már úgy fognak tekinteni a PC-kre, mint a mobil eszközök érdekes, régimódi kiegészítésére.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A mobil munkaszervezés része, hogy a kollégák a céges folyamatokba és a vállalati kommunikációba telefonjaikon és táblagépeken keresztül is bekapcsolódhatnak. A munkavállaló – főleg a külső helyszíneken dolgozók esetében – hatékonyabban végezheti a feladatait, ha nemcsak az íróasztalánál, hanem mobil eszközökön keresztül is beléphet a belső rendszerekbe.

Ezáltal felgyorsulhat a napi munkavégzés, hamarabb gazdát cserélnek a szükséges információk, kevesebb lesz az adminisztráció és a hibalehetőségek aránya, illetve lecsökken a várakozással eltöltött holtidő. Ezzel a társaság akár 20-30 százalékos hatékonyságnövekedést tud elérni, a megspórolt idő és energia mellett pedig a profit is érezhetően emelkedhet.

A Mobilengine saját fejlesztésű, mobiltelefon-alapú vállalati szoftverrendszere az irodán kívül dolgozók hatékony irányítására kínál megoldást. A miskolci startup fejlesztése a magyar sikerek mellett népszerű Nyugat-Európában és Európán kívül is. A cég jelenleg az amerikai piacra fókuszál, amit jól mutat, hogy a társaság vezetősége Bostonba költözött. Dálnoki Ádám innen adott telefonos interjút a Gazdasági Rádiónak.

A cégvezető szerint a mobil technológia fejlődése először az emberek egymás közötti (peer-to-peer), később pedig a vállalkozások fogyasztók felé irányuló (B2C – business-to-consumer) kommunikációját forradalmasította. Hasonló folyamat játszódhat le a vállalatok esetében is a saját üzleti modelljük és működésük átszervezésével. A mobil munkaszervezés számtalan területen, így például az egészségügyben vagy a karbantartási munkákkal foglalkozó cégeknél is jelentős előrelépést hozhat.

Azt azonban a szakértő is elismerte, hogy az adatbiztonság itt is kulcskérdésnek számít. Egy mobilt vagy táblagépet ugyanis bárhol el lehet veszteni – rajta bizalmas belső adatokkal és a vállalatirányítási rendszerhez való hozzáféréssel. Ráadásul a mobil operációs rendszerek jóval gyorsabban változnak, mint a PC-ken futó alkalmazások, tehát ezeket sokkal gyakrabban kell frissíteni, különben komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek. A Mobilengine vezetője azt javasolja, hogy a cégek a saját vállalatirányítási rendszerek fejlesztése és az ezzel járó kockázatok helyett olyan fejlesztői platformot válasszanak, amelyen a megfelelő biztonsági megoldások már adottak.

További részletekért hallgassa meg a teljes beszélgetést!