Ne maradjon le!

Ne maradjon le!

Ne maradjon le!

IoT Podcast

17 perc

Hogyan gyorsítja fel az üzletmenetet, és teszi hatékonyabbá, költségtakarékossá az M2M-technológia az Ön vállalkozását is? Konkrét példákon keresztül kiderül a Gazdasági Rádióban futó M2M Zóna című műsorból – hallgassa csak!

A teljes adást itt hallgathatja meg:

Adott például egy italautomata, amit az Ön cége üzemeltet, tölt fel rendszeresen.

Hogyan működik a rendszer M2M nélkül?

A töltőemberek hetente-kéthetente-havonta rendszeresen ellenőrzik, kifogyott-e az ital a gépből. A készlet állapota így csak a személyes ellenőrzéskor derül ki.

Hogyan működik mindez M2M-mel?

Ha viszont a gépet szenzorokkal szerelik fel, emberi beavatkozás nélkül, proaktívan jelez. Ha a gép észleli, hogy kifogyott az üdítő, a raktár szerverén maga az automata ellenőrzi, van-e még készleten a szükséges fajtákból, és erről egyből küld egy üzenetet is a töltőember okostelefonjára vagy tabletjére. A leadott rendelés mellé akár egy útvonaltervet is mellékel – így a végeredmény: kevesebb állásidő, több bevétel, megbízható szolgáltatás és elégedett ügyfél.

– Valós idejű adatok továbbítása A-ból B-be, emberi közreműködés nélkül: ez az M2M technológia – fogalmaz Ofner Dániel, a Vodafone M2M és értéknövelt szolgáltatások értékesítési vezetője a műsorban. És beszél még a Vodafone M2M SIM kártyák életciklusának könnyen kezelhetőségéről, a szolgáltatók közti átroamingolás lehetőségéről az állandó lefedettség érdekében. Illetve arról, hogy a Vodafone megoldásával az M2M-platform egy már meglévő céges rendszerhez is remekül tud kapcsolódni, így még egyszerűbben beilleszthető az üzletmenetbe.

Az M2M Zóna című műsor – amely a Gazdasági Rádió FM 105.9-en hallható keddenként 15 órától – második adásának műsorvezetői Khell Bogdán és Bodnár Csaba.

Hallgasson bele az adásba!