Okosságok asztaltól az autóig

Kapcsolódó cikkek

Okosságok asztaltól az autóig

Okosságok asztaltól az autóig

IoT Podcast

1 perc

Az irodában és az utakon is elkelnek az újdonságok, legyen szó az AIT Smart Deskről vagy éppen az e-kárbejelentőről.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A Trend FM legutóbbi IoT Zóna műsorában egy magyar fejlesztésű okosasztalról volt szó. A dizájnos irodai bútor főleg munkahelyekre való, de egyre többen dolgoznak heti egy-két napot home office üzemmódban, sőt a szabadúszóknak is jól jön otthon ez a fejlesztés.

Az AIT Smart Desk egészségmegőrző funkciója, hogy könnyen álló asztallá alakítható, de természetesen az extrák sem hiányozhatnak, úgymint kihangosító, vezeték nélküli töltő vagy éppen a hatékony munkához szintén fontos levegőminőség-szenzor.

A jövőben az ötletgazdák az e-sportolók számára fejlesztett okosasztalban is látnak fantáziát. A műsorban Marczali Tamás alapító-tulajdonos és Szél Gergely operatív igazgató beszélt a részletekről.

Népszerű az e-kárbejelentő

Az adás második felében már az autós közlekedés és a baleseti kárbejelentő volt a fókuszban. A tavaly január elején indított E-kárbejelentő Magyarország egyik legnépszerűbb applikációja lett, sőt kategóriájában a top 10-ben szerepel.

Az alkalmazást a megjelenése óta több mint 250 ezren töltötték le, és több mint 7000 kárbejelentés érkezett a digitális kárbejelentőn keresztül a biztosítókhoz – mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője.

Az app meggyorsítja és leegyszerűsíti az ügyintézés folyamatát – bármelyik hazai kgfb-piacon érdekelt biztosítótársaságról legyen is szó.