Robotikai világversenyt rendezhet Győr

Kapcsolódó cikkek

Robotikai világversenyt rendezhet Győr

Robotikai világversenyt rendezhet Győr

IoT Podcast

1 perc

A kanadai Montreallal szemben nyerte meg a magyar város a rendezési jogot, ami azért is nagy fegyvertény, mert eddig Európában nem volt ilyen esemény.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

2019. november 8-10. között rendezik meg a 16. World Robot Olympiad (WRO) robotépítő és -programozó verseny világdöntőjét, amelyre hatvanöt ország körülbelül 3000-3500 versenyzőjét várják. A résztvevők életkora 9 és 25 év közötti.

Szögi Zoltán, a hazai versenyeket szervező tatabányai Edutus Nonprofit Zrt. ügyvezetője elmondta: a program célja, hogy a gyermekeket megismertessék és megszerettessék a robotikához tartozó természettudományos, mérnöki, műszaki, matematikai és informatikai tantárgyakkal.

Tavaly a közép-amerikai Costa Ricában, előtte Delhiben rendezték meg a döntőt, illetve a korábbi években Doha és Jakarta is elnyerte a rendezés jogát. Ez is mutatja, hogy legtöbbször ázsiai országokban tartják a döntőt, ott ugyanis sokszor ez a legrangosabb versenyek közé tartozik – részletezte a szakember.

Hallgassa meg az interjút, amelyben arról is szó lesz, hogy miként zajlik a felkészülés, és maga a világdöntő, de az is kiderül, hogy milyen hozadéka lehet a megmérettetésnek.