Víz alatti kutatórobottal is csökkenthető a pazarlás

Kapcsolódó cikkek

Víz alatti kutatórobottal is csökkenthető a pazarlás

Víz alatti kutatórobottal is csökkenthető a pazarlás

IoT Podcast

1 perc

Nyár elején rendezték meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, amelybe idén a Vodafone-csoport is beszállt – létrehozva egy junior ösztöndíjat.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

Az európai uniós megmérettetés kezdete egészen 1988-ra nyúlik vissza, és idén már 27. alkalommal díjazták a legjobb fejlesztéseket. A kiírásra több mint 1000 pályamunka érkezett. A tehetségkutató versenyen idén először a Vodafone Magyarország Alapítvány által alapított junior ösztöndíjat is kiosztották.

„Technológiai vállalatként kiemelten fontos számunkra az innováció, hiszen ennek köszönhetően képes a vállalat folyamatosan megújítani a szolgáltatási portfólióját. Célunk, hogy ezt a szemléletmódot a lehető legtöbb módon terjesszük, ezért hoztuk létre ezt az ösztöndíjat is” – mondta Budai J. Gergő a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese az M2M Zóna műsorban.

Az elismerést a bírálóbizottság döntése értelmében Zsigó Miklós nyerte el, aki a Tóth Bencével közösen benyújtott „Underwater cyclops” című pályázatával második díjban részesült. Ezen felül pedig legfiatalabb indulóként ő kapta a 100 ezer forint összegű ösztöndíjat. A távirányítással működő kutatórobot célja, hogy a vízközmű-szolgáltatók vizet spórolhassanak meg.

Hallgassa meg az M2M Zóna műsorát, amelyben a részletekről Budai J. Gergővel és Zsigó Miklóssal is beszélgetett Szűcs Péter.