A Hive AI-val teszi okosabbá az otthonokat

Kapcsolódó cikkek

A Hive AI-val teszi okosabbá az otthonokat

A Hive AI-val teszi okosabbá az otthonokat

kereskedelem

2 perc

A brit cég nemrég mutatta be a következő generációs intelligens otthoni hálózatát.

A Hive főként a British Gas ügyfeleinek eladott intelligens termosztátjai révén vált ismertté. Újabb fejlesztésük a Hive Hub 360, amely immár mesterséges intelligenciára épülő „komponenst” is tartalmaz.

Ennek köszönhetően képes észlelni a körülötte keltett hangokat. A felismert hang sokféle lehet a kutyaugatástól kezdve a betörők által keltett zajokon át a füstjelző megszólalásáig vagy az ablak betöréséig. A hangfelvételek online feltöltésének köszönhetően a felhasználó azonnal értesülhet mindenről, így eldöntheti, hogy házi kedvence éppen a postás ugatja meg, vagy az előző napi vacsora maradványait próbálja meg eltüntetni.

A cég korábbi csomópontjaitól eltérően, a Hub 360 a Wi-Fi hálózatra is csatlakoztató, így nem csupán a router közelében, hanem bárhol használható, ahol éppen szükség van rá.

Külsejét tekintve igen mutatósra sikeredett a készülék, amely fekete-réz, illetve fehér-arany színekben egyaránt elérhető. Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy vonalvezetésében kétségtelenül emlékeztet vetélytársaira, az Amazon Echora és az Apple HomePodra. A színösszeállítás egyébként ugyanaz, mint a közelmúltban bemutatott Hive View kameráé, amivel – a Hive Actions applikáció segítségével – össze is kapcsolható.

Az alkalmazás célja a Hive okoseszközök integrációjának elősegítése, ugyanakkor egyéb termékekkel – egy-két kivételtől eltekintve – sajnálatos módon nem kompatibilis.

A eszköz önmagában 99 fontért (nagyjából 35 ezer forintért) szerezhető be, vagy a Hive termékek részeként bérelhető is. A cég célja, hogy az intelligens otthoni technológia ne csak a tech-őrültek, hanem mindenki számára elérhető legyen. Ennek érdekében fokozatosan és célirányosan jelentkeznek az újabb termékekkel.  

Forrás: The Inquirer