A luxuspiacról sem hiányozhat a mesterséges intelligencia

Kapcsolódó cikkek

A luxuspiacról sem hiányozhat a mesterséges intelligencia

A luxuspiacról sem hiányozhat a mesterséges intelligencia

kereskedelem

2 perc

A Rebag 2019 októberében startolt árazási eszközének továbbfejlesztése, a Clair AI. A program pillanatok alatt képes azonosítani és beárazni több mint 50 luxusmárka darabjait. A gépi tanuláson alapuló szoftver mintegy hatévnyi információhalmazból és összegyűjtött képek millióiból dolgozik.

Az új fejlesztéssel a Rebag átláthatóságot, kényelmet és egyszerűséget kíván vinni a viszonteladási folyamatba. A felhasználók iOS és Android operációs rendszerű okoskészülékekere is letölthetik az applikációt vagy a cég honlapjára is ellátogathatnak.

A Clair AI az okostelefon kamerájának segítségével, semleges háttér előtt vizsgálja meg a táskát, azonosítja annak márkáját, a modellt és a stílust, majd meghatározza a Rebag által felajánlott árát. Kiküszöbölve ezzel a használati cikkek ismételt eladásával vagy a luxustermékek vásárlásával gyakran együtt járó bizonytalanságokat.

Charles Gorra, a vállalat alapító-vezérigazgatója nem aprózza el a jóslatát, szerinte mindez végérvényesen átalakítja a viszonteladási szegmenst. „Mostantól bárki azonnal, a szektor előzetes ismerete nélkül beolvashatja és hozzáférhet a kézitáska viszonteladási értékéhez. Úgy véljük, hogy az így elérhető adatpontok újradefiniálják az eladói-vásárlási viselkedést, és a luxusipart a fogyasztás alapú gondolkodásmódtól a befektetői szemlélet irányába mozdítják el” – tette hozzá.

A felhasználók gyakorlatilag bárhol ellenőrizhetik táskáikat, legyen az éppen a saját szekrényükben vagy egy boltban. Ugyanakkor a szoftver a táska képi ábrázolását is képes felismerni, legyen szó egy másik kijelzőről, a közösségi média felületéről, tévéképernyőről vagy egy nyomtatott magazinról.

Az árajánlat „kézhezvétele” után a fogyasztók elfogadhatják a társaság ajánlatát és ingyenes szállítás mellett, postai úton történő kézbesítéssel vehetik át azt. Az eladók pedig a termékek beérkezésétől számított 2-3 napon belül juthatnak hozzá azok ellenértékéhez. Azonnali fizetéshez a terméket csak le kell adni a Rebag hét üzletének bármelyikében New Yorkban, Miamiban vagy Los Angelesben.

A Clair AI jelen pillanatban több mint 15.000 meglévő referenciát képes felismerni és 91% -os pontossággal azonosítja azokat. Ezt követően a felhasználó egy ötös rangsorból választhatja ki a számára leginkább megfelelő darabot. Habár a rendszerben alapesetben számos termék – beleértve a karórákat, ékszereket és kiegészítőket – érhető el, a Clair AI egyelőre csak kézitáskákhoz használható.

A felhasználók minden kategóriában használhatják a keresési és képküldési opciót. A professzionális viszonteladók és platformok számára a Clair AI igény szerint elérhető harmadik féltől származó alkalmazásokhoz is, és integrálható külső rendszerekbe is.

Forrás: