Az amerikaiak vevők az otthoni okoseszközökre

Kapcsolódó cikkek

Az amerikaiak vevők az otthoni okoseszközökre

Az amerikaiak vevők az otthoni okoseszközökre

kereskedelem

1 perc

Google Home, Amazon Echo, Nest, Wemo – csak néhány azok közül a nagy márkák közül, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az intelligens otthoni eszközök piacán.

A Parks Associates kutatása szerint a wifi-kapcsolattal rendelkező amerikai háztartások 41%-a tervezi, hogy a következő évben beruház valamilyen intelligens otthoni megoldásba. Közülük a 27 százalékuk nyomatékosította, hogy „feltett szándéka” a vásárlás.

Egyre többre képes az okosotthon

Az előrejelzés szerint a tengerentúlon, a háztartásokban megtalálható okoseszközök száma 2020-ig akár az 55 milliót is elérheti, a legnépszerűbb készülékeknek pedig az intelligens füst- és szén-monoxid-riasztók, illetve a termosztátok és az okosizzók számítanak.

A válaszok alapján a fogyasztók adatvédelmi aggályai várhatóan mérséklődni fognak. Erre utal, hogy a válaszadók 60%-a mutat hajlandóságot olyan eszköz beszerzésére, amely képes észlelni és azonnali értesítéssel jelezni a víz- és a tűzkárokat, valamint a betöréseket. Közülük 75% válaszolta, hogy számukra az sem jelentene problémát, ha a berendezések az adatokat automatikusan megosztanák a biztosítótársaságokkal. Ugyanakkor a ReportLinker piackutató májusi jelentése szerint éppen az adatvédelmi aggályok akadályozzák meg leginkább, hogy a felhasználók ilyen típusú termékeket vegyenek.

Az vitathatatlan tény, hogy mindenképpen a biztonság jelenti az elsődleges szempontot. A megkérdezettek több mint egyharmada a biztosítók által is ajánlott eszközöket preferálná. A Parks tanulmányában arra is kitértek, hogy az okosotthonokon belül a védelemhez kapcsolódó termékek – beleértve az intelligens zárakat és a hálózatra kötött kamerákat – jelentik a legnagyobb felvevőpiacot.

A kereskedelmi oldalon vevőcsalogató akciókból sincs hiány. Például a Lowe’s lakberendezési áruház az ünnepi időszakban smart home termékeket helyez el több üzletében is a világ 70 pontján. A boltjaikban elérhetők lesznek a többi között a Google, a Sonos, a Nest, a Samsung és a Ring termékei, illetve szolgáltatásai.

Forrás: Electronics 360