Azért a víz az úr – Hidratáljon okosan!

Azért a víz az úr – Hidratáljon okosan!

Azért a víz az úr – Hidratáljon okosan!

kereskedelem

1 perc

Mind a profi, mind az amatőr sportban fontos a megfelelő vízmennyiség bevitele, de hogy mennyi a megfelelő, az személyenként változik. Az M2M-technológia ezt is megfizethető módon elérhetővé teszi.

A profi sportolók körében már régóta bevett technika a megfelelő mennyiségű víz bevitele naponta, amit több változóból számolnak ki: a testsúlyból, nemből, életkorból, az edzés minőségéből és mennyiségéből, de még olyan tényezők is közrejátszhatnak, mint például az időjárás.

A Trago fejlesztői ezt az amatőr sportolók számára is szeretnék elérhetővé tenni. Az egész eszköz csupán egy egyszerű kupak, amelyet bármilyen szabványkulacs tetejére rá lehet tekerni. A belsejében azonban ultrahangos mérőeszköz található, amely pontosan megállapítja, hogy mennyi víz maradt a kulacsban, így méri, hogy a fogyasztó mennyi vizet iszik.

A kupakhoz szinte kötelezően okostelefonos alkalmazás is tartozik. Ebben személyre szabottan állíthatja össze a napi vízadagját. Az applikáció szinkronizálható más fitneszeszközökkel is, azok adatait leolvasva még arról is pontos információkkal rendelkezik tehát, hogy mennyit edzett, illetve ez alapján mikor és mennyit érdemes innia.

Az okosmegoldás lehetővé teszi a „flottában” működést is: így akár egy amatőr focicsapat tagjai egymással is versenyezhetnek, hogy ki tartja be legjobban a napi vízadagját. De a zöld irány sem hagyható ki, a Trago app azt is kiszámítja, hogy a kulacsnak köszönhetően mennyi műanyag flakontól kímélte meg a világot.

A Trago Kickstarter-kampánya július elején ér véget, de már bőven túlszárnyalták a kitűzött 50 ezer dolláros összeget. Az előrendelt termékek szállítása szeptemberre várható.