CES: A Nest újabb lökést ad az okosotthonok terjedésének

CES: A Nest újabb lökést ad az okosotthonok terjedésének

CES: A Nest újabb lökést ad az okosotthonok terjedésének

kereskedelem

2 perc

A Nest újabb üzleti partnerekkel köt szerződést, hogy az okosotthonokban használt intelligens eszközök palettáját tovább bővítse.

A Google tulajdonában lévő Nest új partnerekkel lép együttműködésre, hogy az okosotthonok terjedését támogató készülékek palettáját tovább színesítse. Már ma is számtalan olyan eszköz létezik, amelyet a vállalat által fejlesztett speciális alkalmazás segítségével lehet irányítani. Ezeknek a tárháza igen széles. Elegendő az August okoszárra, a Philips Hue világítási rendszerre, az LG okos háztartási készülékeire vagy a Withings Aura alvásmegfigyelő rendszerére gondolni, hogy csak párat említsünk az összesen 15 innovatív technológiából.

Van egy jó ötlete? A Nest máris csupa fül >>A Nest azt is részletezte, hogy az eddig tető alá hozott partneri megállapodások milyen változásokat hoztak az emberek mindennapjaiba: az August intelligens zárak például automatikusan bezárulnak, ha a lakók elhagyják a házat. A bejárati ajtóra felszerelt egységek felismerik a lakáshoz érkezők személyazonosságát és automatikusan beengedik az illetőt, hogyha megvan hozzá a jogosultsága. Ezt a több színben játszó Philips Hue világítási rendszer egészíti ki, amely felhívja a felhasználók figyelmét, ha a lakás másik pontján valamilyen teendő akad.

Ezek a fejlesztések minden bizonnyal nagyon ígéretesek, és az idei év során az új partneri egyezségeknek köszönhetően ezeknek a berendezéseknek a köre még tovább bővülhet. A Whirlpool háztartási eszközeit például áprilistól kezdve már a Nest alkalmazásán keresztül is lehet majd vezérelni, míg a klubhoz februárban a szellőzőket és ventilátorokat gyártó cég is csatlakozhat.

Egészen mostanáig a Nest rendszere elsősorban két fejlesztés köré csoportosult; az egyik az intelligens termosztát, míg a másik a megemelkedett szén-monoxid-szintet és füstöt beazonosító érzékelő. Ezek a Nest alkalmazásával működő okos megoldások jól példázzák, hogy – számos egyéb Google termékhez hasonlóan – a rendszer és az infrastruktúra legalább annyira fontosak, mint a fejlesztés során elkészülő új hardverek.

A vállalat Las Vegasban, a neves CES fogyasztói elektronikai szakkiállításon jelentette be, hogy az új eszközök egy része már a vásár megnyitásának pillanatától működésbe lép és használható lesz a Nest applikációjával.

Forrás: Techradar