Digitális toplista: régiós játékosok lettek az e-kereskedők

Kapcsolódó cikkek

Digitális toplista: régiós játékosok lettek az e-kereskedők

Digitális toplista: régiós játékosok lettek az e-kereskedők

kereskedelem

2 perc

Magyarországi pozíciójuk megerősítését követően a vezető hazai e-kereskedők régiós szereplővé váltak – derül ki a Marketing&Média kommunikációs szaklap által összeállított toplistából.

A digitális világ több területéről készült rangsor első helyezettje 2019-ben is Palocsay Géza, a Jófogás.hu és a Használtautó.hu oldalakat működtető Adevinta ügyvezető igazgatója.

2019-ben is folytatódott az a korábbi években megfigyelt tendencia, hogy a legbefolyásosabb hazai digitális szakemberek között a topvezetők és az online kereskedelemmel foglalkozók szerepelnek legtöbben a „Top 25 – A Legmeghatározóbb Emberek a Hazai Digitális Piacon” rangsorban.

A digitális piac meghatározó szakembereit képviselő zsűri által összeállított lista idén is arról tanúskodik, hogy a hazai digitális világ meglehetősen férfiközpontú: a 25 szereplő között mindössze két hölgy található, a legjobb tíz közé is bekerült D. Tóth Kriszta (WMN), valamint Grósz Judit (RTL Klub).

Tavaly óta főként a mezőny második felében történtek nagyobb mozgások. Olyan digitális szakemberek kerültek fel a listára, mint Bán Zoltán, a Portfolio.hu-t működtető Net Média Zrt. társtulajdonos vezérigazgatója vagy Oszkó Péter, az innovatív pénzügyi vállalkozás, az OXO Csoport egyik alapító cégvezetője.

A Top 25 élmezőnye

  1. Palocsay Géza – Adevinta
  2. Szigetvári József – Szállás.hu
  3. Várkonyi Balázs – Extreme Digital
  4. Sopov István – Adaptive Média, IAB
  5. Bíró Pál – Google
  6. Vinnai Balázs – W.UP, Codecool
  7. D. Tóth Kriszta – wmn.hu
  8. Pető Péter – 24.hu
  9. Martis István – Profession.hu
  10. Mészáros Dávid – Ingatlan.com, Arkon

Erősödött a média képviselőinek jelenléte a hazai digitális piacon

Bár a 2019-es tízes toplistán csupán két név képviseli a médiát, a teljes huszonötös rangsorban idén ez a szám eléri a tizenkettőt. A hazai digitális piac legbefolyásosabb szereplői közül erről a területről érkezik többek közt a tizenharmadik helyezett Tóth-Szenesi Attila, az Index főszerkesztője, a tizenkilencedik helyezett Grósz Judit, az RTL Magyarország digitális és üzletfejlesztési igazgatója, vagy a huszonötödik helyezett Kardos Gábor, aki a 444.hu és a Qubit.hu kiadásáért felelős Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatója.