Egyre többet tud a budapesti okoshotel

Kapcsolódó cikkek

Egyre többet tud a budapesti okoshotel

Digitalizáció és turizmus: egyre többet tud a budapesti okoshotel

kereskedelem

1 perc

Egy éve nyitotta meg kapuit a KViHotel, amely Európa első négycsillagos, teljes egészében a vendég okostelefonja által vezérelt szállodája.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A VII. kerületben található hotel a TMRW (Tomorrow) Hotels applikáció első demoszállodája. A KVi a ’Key Vision a Vision for the Future’ rövidítése.

Okosfejlesztéseik közé tartozik, hogy a vendégek mobilapplikáción keresztül is bejelentkezhetnek, sőt 72 órával az érkezés előtt ugyanezen a felületen be is csekkolhatnak. Automatizált rendszer hozza létre a szobaajtóhoz szükséges kulcskártyát. Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy a program Bluetooth-kódon keresztül küldi át a virtuális kulcskártyát a vendég telefonjára. Ezt követően már az okostelefonnal nyithatók-zárhatók az ajtók.

Jelenleg a hűtés-fűtés irányítható az applikációról – akár távolról is. A szobában mozgás- és ajtónyitás-érzékelő szenzorok vannak, amelyek szabályozzák a helyiség áramellátását, vagy annak lekapcsolását is. A további fejlesztések között szerepel a világítás és sötétítés okostelefonnal való irányítása.

A robotokat megelőzheti a mesterséges intelligencia

Palicz Péter igazgató a Trend FM műsorában elmondta: bár Japánban már van példa robotok alkalmazására, de szerinte ez most még inkább PR-fogásnak számít. Úgy véli, az elkövetkező 10-15 évben még nem várható, hogy robotok vennék át a teljes feladatokat. Az arcfelismerés segítségével történő ajtónyitást vagy a mesterséges intelligencia alkalmazását ugyanakkor már korábban megvalósíthatónak tartja.

Hallgassa meg az interjút, amelyben arról is szó lesz, hogy milyen további folyamatokat automatizáltak vagy digitalizáltak a hotel működésében.