Egyre többet tudnak az intelligens ajtócsengők

Kapcsolódó cikkek

Egyre többet tudnak az intelligens ajtócsengők

Egyre többet tudnak az intelligens ajtócsengők

kereskedelem

1 perc

A sok funkciós, nagy látószögű SimpliSafe az újabb versenyző a piacon.

Az amerikai vállalatnak számos otthoni biztonsági megoldása létezik. Az új készülék azonban az első olyan fejlesztés, amely fizikai értelemben véve nem a felhasználó otthonában, hanem azon kívül található.

A nemes egyszerűséggel csak Video Doorbell Pro elnevezésű készülékbe hő- és mozgásérzékelőt is építettek. 1080p felbontású, széles látószögű kamerája pedig HDR (high dynamic range, azaz nagy dinamikatartományú) kép rögzítésére képes. Ezáltal a világosabb és a sötétebb részeket is meg tudja jeleníteni, ami egy kültéri kamera esetén mindenképpen előnyösnek mondható. A 162 fokos látótérnek köszönhetően pedig a tulajdonos könnyebben megnézheti, hogy ki áll az ajtóban, illetve mi történik éppen odakint.

A Video Doorbell Pro kétirányú hangzást biztosít, hang- és visszhangcsökkentés is lehetséges, így minimalizálhatók az esetleges háttérzajok. A készülék továbbá képes azonosítani az elektronikus aláírást, és mozgásérzékelővel is ellátták. A felvételrögzítés előfizetéses alapon működik: egy kamera esetén havi öt dollár, több kamera esetén pedig tíz dollár ellenében (utóbbi esetben a kamerák száma nincsen limitálva).

A cégnek ez az első olyan készüléke, amely önmagában is képes működni, de ettől függetlenül természetesen ugyanúgy kompatibilis a gyártó egyéb eszközeivel.

A SimpliSafe okoscsengője egyébként sok mindenben hasonlít bizonyos versenytársaira, konkrétan a Nest és a Blink termékeire, ugyanis ez a készülék is hosszúkás, ovális formájú, és ugyanúgy fehér, fekete és kék színben kapható. A 169 dolláros termék online is megrendelhető, valamint az Egyesült Államokban a Best Buy üzletekben is kapható.

Forrás: