Életeket menthet a bringás LED-kabát A Visijax elektronikus biciklis dzsekin 23 LED-fényforrás biztosítja, hogy a sportolót az éjszakai sötétben is könnyedén észre lehessen venni. Szakértők szerint a brit vállalat tervezői nagyon innovatív módon közelítették meg a hordható elektronikus kiegészítők piacát. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/625/articles/20150106173942/bicikli.jpg

Életeket menthet a bringás LED-kabát

2015. január 7. 09:35
4'
A Visijax elektronikus biciklis dzsekin 23 LED-fényforrás biztosítja, hogy a sportolót az éjszakai sötétben is könnyedén észre lehessen venni.

A viselhető technológiák és a sport párosítása néha kicsit erőltetettnek tűnik, de a Visijax által fejlesztett biciklis dzseki biztos nem ebbe a kategóriába tartozik. A szakértők szerint a brit vállalat tervezői nagyon innovatív módon közelítették meg a hordható elektronikus kiegészítők piacát.

Intelligens zár a biciklitolvajok ellen >>A Visijax lényegében egy teflonbevonatú, gyapjúbélésű, pehelykönnyű biciklis kabát, amelyet szellőzőlyukakkal láttak el, hogy sportolás közben is biztosítsák a test hűtését. Ami különlegessé teszi a dzsekit, az a ruhán elhelyezett 23 darab LED-fényforrás és 15 fényvisszaverő csík, ami biztosítja, hogy a bringás éjjel, a sötétben is látható legyen az autósok és gyalogosok számára.

Az égőket a nyak közelében, a háton, illetve a hát alsó részén lehet megtalálni, a viselője egyetlen gombnyomással felkapcsolhatja a világítást. A kabát ráadásul a mozgásokat is érzékeli; tehát ha a biciklis szeretne elkanyarodni, akkor elegendő a karját a megfelelő irányban felemelnie, és a LED-lámpák azonnal felvillannak, majd körülbelül 5 másodperc után kialszanak.  

A dzsekibe épített égősor és elektronikus rendszer egyetlen töltéssel mintegy 30 órán keresztül működik, a kabát vízálló, így viszontagságos időjárási körülmények között is ideális viselet lehet.

A belső zsebbel ellátott ruhadarabot akár a mosógéppel is lehet tisztítani, a tervezők ígérete szerint az elektronika nem sérül meg. Andi Li, a Visijax alapítója elmondta: a fejlesztések folyamán a biciklisek biztonságának javítása volt a fő szempontjuk, de kiemelt figyelmet fordítottak a hasznosságra, a megbízhatóságra és a tartósságra is.

A dzsekit 120 dollárért – vagyis nagyjából 32 ezer forintért – lehet megvenni az Egyesült Államokban, az Amazonon vagy a vállalat honlapján megrendelve.

Forrás: Mashable / Visijax

A figyelmébe ajánljuk:

Alacsony a keréknyomás? Kapjon róla riasztást

Bár a közúti balesetek jelentős hányadában szerepet játszik a nem megfelelő keréknyomás, rengeteg vezető mégse fordít kellő figyelmet az abroncsok helyes beállítására. Ebben nyújthat hasznos segítséget az amerikai FOBO legújabb fejlesztése, amely a gumikra szerelt érzékelők segítségével azonnali értesítést küld a sofőr mobiltelefonjára, ha szervizelésre van szükség.
Olvasson még a témában:

Az Amazon már teszteli a jövő boltját

Néhány hete Seattle-ben nyitotta meg az online kereskedőóriás a futurisztikus technológiákkal felszerelt üzletét, ahol bevásárlókosárra és pénztárgépre sincs szükség.