Ha elakadt a ruhavásárlásnál, kérdezze az okostükröt!

Kapcsolódó cikkek

Ha elakadt a ruhavásárlásnál, kérdezze az okostükröt!

Ha elakadt a ruhavásárlásnál, kérdezze az okostükröt!

kereskedelem

4 perc

Az Alibaba és a Guess bevetette a mesterséges intelligenciát, hogy a bizonytalan vásárlók is könnyebben választhassanak a kiszemelt ruhadarabok közül.

A közös fejlesztés célja, hogy megszüntetesse a próbafülke tükre előtti tipródást. A FashionAI számítógépes látást használva segít abban, hogy már egy pólót felvéve is elképzelhesse a vásárló, hogyan fog kinézni a hétvégi programon.

A tükör felismeri a ruhadarab színét, stílusát és szabását, mint például a nyakkivágás formáját, és ehhez illő darabokat javasol. Akár olyat is, amelyet nemrég online szerzett be a vevő.

Az AI-alapú program kifejezetten hasznos lehet azoknak, akiknek nehezére esik stílusosan öltözni. Elég egy kedvenc darab bemutatása, és máris érkeznek a konkrét javaslatok az öltözék többi részéhez. Egyébként hasonló stílustanácsadást vállal az okosotthonokban az Amazon is az Echo Look okoskamerával.

Még több okostechnológia

A kísérleti programban választható ruhadarabokat Bluetooth, RFID és mozgásérzékelő szenzorral látták el, így azok automatikusan megjelentek az intelligens tükör kijelzőjén. Sőt, még az ajánlott kiegészítőket sem feltétlenül kellett a boltban megkeresni – elég volt csak a tükörben rábökni az adott termékre, és az eladók máris tudták, mit kell odahozni.

Fontos hozzátenni, hogy az amerikai Guess és a kínai Alibaba csak egy rövid időre tették lehetővé a FashionAI kipróbálását. Az érdeklődők még a nyár folyamán a Hongkongi Műszaki Egyetem területén található concept store-ban találkozhattak a fejlesztéssel.

Ráadásul a program annyira kötődik az Alibaba saját vásárlási szolgáltatásához, hogy a további országokban való alkalmazásához alaposan át kellene dolgozni. Arra viszont mindenképpen jó az ötlet, hogy a vevők megtapasztalhassák, milyen érzés a mesterséges intelligenciát is segítségül hívni a ruhavásárlás során.

Forrás: