Hogyan hálózza be az életünket az IoT?

Hogyan hálózza be az életünket az IoT?

Hogyan hálózza be az életünket az IoT?

kereskedelem

1 perc

Képzeljen el egy olyan jövőt, ahol az összes sampon, dezodor, gyógyszeres doboz alján lesz egy érzékelő. Megmondja, mennyi van még a dobozban, és ha kevesebb, mint tíz százalék, vagy közel jár a szavatosság lejáratához, akkor automatikusan rendel egy újabb dobozt.

Most képzeljen el egy olyat, ahol a jövő mosóporai szenzorokkal vannak összeköttetésben, amelyek tisztítás közben aktiválhatnak hatóanyagokat, attól függően, hogy miként változott a ruha minősége, és ehhez optimalizálják a mosást. Ez a személyre szabott okosmegoldás még nem érhető el ma, de talán a nem is olyan távoli jövőben általános lehet a “mindennapos dolgok internete” területén, ahol még az olcsó, eldobható termékeknek is digitális tulajdonságai lesznek – szenzorokkal és csatlakozással.

Új termékélmény

Az Internet of Things (IoT) segítségével a gyártók olyan bepillantást nyerhetnek a fogyasztói szokásokba, amelyekre eddig nem volt lehetőség. De ami még fontosabb, hogy valós időben tudják majd alakítani a tapasztalatot, az igényeknek megfelelően. Ez mindent megváltoztathat egy olyan piacon, amelynek folyamatosan problémát jelent a termékek differencializálása és az árak megtartása.

Bizonyos szemszögből ez az értékteremtés kibővítése: az egyedülálló eszközöktől az összekapcsolódott rendszerekig már most előfordulnak olyan megoldások – mint a Nest termosztátok –, amelyek megtanulják a fogyasztói szokásokat bizonyos időn belül, és azokhoz igazítják az energiafelhasználást. Szintén izgalmas innovációk sora látható és további újítások várhatóak az okosruházat és okoscipők esetében, amelyek igazodnak a viselőjük környezetéhez és a személyes használathoz is, de más extrákra is képesek.

Forrás: Venturebeat.com