Hogyan lehet jó irodai nyomtatót vásárolni?

Kapcsolódó cikkek

Hogyan lehet jó irodai nyomtatót vásárolni?

Hogyan lehet jó irodai nyomtatót vásárolni?

kereskedelem

2 perc

Nyilvánvaló, hogy a nyomtatók ugyanolyan szerves részét képezik az irodának, mint a számítógép vagy laptop. Sőt, ezek az eszközök az iroda egyik legfontosabb eszközei. Azért az egyik legfontosabb gép a munkahelyen, mert semmilyen más megoldással nem helyettesíthető. Ezért is fontos az, hogy a legjobbat kell választani, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy a nyomtató ne működjön megfelelően.

A felhozatal hatalmas, mégis hogyan válasszunk?

A nyomtatók választéka óriási, sőt talán túlságosan is nagy, és szakértő segítsége nélkül könnyű rossz döntést hozni. Ezért is nagyon előnyös az, hogy már létezik nyomtatóválasztó például a TechOffice oldalán, ami nagy támogatást jelent egy ilyen eszköz kiválasztásához.

Persze ez még csak az első lépés, először fel kell mérni a saját igényeinket is és csak utána megnézni az egyes modellek paramétereit. Az oké, hogy irodába, de kb. mennyi oldalt kell nyomtatni egy nap? Hogyan szeretnénk használni az adott eszközt? Csak fekete-fehérben szeretnénk nyomtatni? Szerencsére ma már rengeteg megoldás közül válogathatunk, és garantáltan találni fogunk olyan eszközt, ami megfelel az igényeinknek.

A megfelelő ár-érték arányra kell törekedni

Fontos megjegyezni, hogy az olcsó nyomtatók általában nem jó nyomtatók. Legalábbis nem a mi számunkra, és biztosan nem az iroda számára. Egy tízezer forintba kerülő gép csak arra jó, hogy havonta néhány kupont vagy egy remek új receptet nyomtasson ki egy süteményes magazinból. Ha ennél többre próbáljuk használni, a tintaköltségek azonnal megnőnek, és néhány hónapon belül a törölközőt is bedobja. Csak erre a célra készültek, nem professzionális használatra.

A nyomtatóvásárlás soha nem jelent nagy kiadást az üzleti életben. Nyugodtan kijelenthető, hogy egy jó irodai nyomtató csak pénzt takarít meg. Pontosabban: pénzt, időt és gondot. Hiszen egy oldal kinyomtatásának költsége fillérekbe kerül. Egy 20 oldalas jelentést mindkét oldalra kinyomtatva gyorsabban megold, mint ahogy odaérünk a géphez. Ami a legjobb, hogy mindig megbízhatunk benne, hogy elvégzi a munkáját, szinte akár el is felejthetjük a létezését.

Hosszú távú megoldás, ami hamar megtérül

Ha alaposan átgondoljuk, mire fogjuk használni a nyomtatót, és egy valóban optimális irodai gépet választunk, hamar rájövünk, hogy jól döntöttünk. Azonnal realizálhatjuk, hogy nem kell új tintát vásárolni, és hogy sokkal gyorsabb, mint a régi nyomtató, valamint már régóta nem láttunk nyomtató-karbantartási számlát az asztalon. Nem kell majd aggódni a váratlan költségek vagy a leállások miatt, egyszerűen kevésbé stresszes lesz az egész nyomtatási művelet.

A nyomtató karbantartásához nincs szükség telefonszámra, így nem kell nagy betűkkel a gép mellé ragasztani. Olyan megbízhatóak, mint egy svájci óra, és mindig azt nyomtatják, amit kérünk, bármennyi is legyen az. Ha eddig nem tettük, éppen ideje egy új modellt beszerezni.