Ezeket is tudja az ötcsillagos M2M

Ezeket is tudja az ötcsillagos M2M

Ezeket is tudja az ötcsillagos M2M

kereskedelem

2 perc

Természetesen a minibárok sem maradhatnak ki a szállodák felokosításból, de más extrákat is tudnak a legújabb innovációk.

Az M2M-technológia egyre gyakorlatiasabb megoldásokat nyújt, így nem véletlen, hogy a hotelekben is egyre több okos megoldást alkalmaznak.

A gépek közötti kommunikációra épített technológia a POS-termináloknál is bevált, elősegítve ezzel az automatákon keresztüli, szabadabb fizetést. Így jóval egyszerűbbé válhat például egy parkolójegy összegének kiegyenlítése.

Az összekapcsolt eszközökbe sok esetben digitális tartalomszolgáltató rendszerek is integrálásra kerülnek, amelyek újabb hasznos információkat szolgáltathat a vendégeknek. Ide sorolható az elfogyasztott étel tápanyagtartalma, személyre szabott turistainformáció, videók és más multimédiás tartalmak.

Jelenleg is aktív fejlesztések folynak annak érdekében, hogy az említett megoldásokat teljes mértékig automatizálják a szobák falain belül: kezdve a vendég bejelentkezésétől egészen a minibár használatáig. Az új rendszerek akár arra is képesek, hogy nyomon kövessék, mit kell azonnal pótolniuk a minibárban.

A Dubajban tartott idei Smart Skyscrapers szakkiállításon számos okostelefonos alkalmazást mutattak be. Az M2M-technológiát több különleges irodaépület és hotel irányításában alkalmazzák a világon, köztük a Marriott Marquis Dubai-ban, amely a világ legmagasabb épületének számít.