Intelligens háztartás: nézzen át a hűtőajtón!

Intelligens háztartás: nézzen át a hűtőajtón!

Intelligens háztartás: nézzen át a hűtőajtón!

kereskedelem

2 perc

Az LG az idei IFA szakkiállításon továbbfejlesztett IoT háztartási gépeket mutatott be, valamint az Amazonnal kötött új együttműködés keretein belül ezeket beépítette az Echo okosotthon-ökoszisztémába is.

Bevásárlás egy gombnyomással

Az újdonságok között szerepel, hogy a háztartási gépek munkáját koordináló LG SmartThinQ Hub mostantól az Amazon intelligens személyi asszisztens rendszerével, az Echóval is képes összekapcsolódni. Nincs tehát szükség mobilalkalmazásokra, ha össze akarja hangolni az okosotthon különböző funkcióit, ezt bátran a rendszert megszemélyesítő Alexára lehet bízni.

A SmartThinQ szenzorral felokosított mosógép arra is képes, hogy telefonon értesítse a tulajdonost, ha egy mosás véget ért, a beépített Amazon Dash szolgáltatáson keresztül pedig egyetlen gombnyomásra házhoz lehet rendelni az elfogyott mosószert.

Receptböngészés a hűtő ablakán  

A berlini szórakoztató elektronikai kiállításon mutatkozott be az LG InstaView Door-in-Door hűtőszekrény is, melyben egy Intel számítógép dolgozik. A hűtőszekrény 29 colos LCD érintőkijelzője monitorként és átlátszó ablakként is használható: két kis koppintásra az üveg átlátszóvá válik. A berendezés különféle hasznos alkalmazásokat is felvonultat: a képernyőn recepteket lehet keresni, zene és videók lejátszására is képes, vagy akár az online vásárlást is lehetővé teheti.

A tanuló hűtőszekrény, ami mindent lát 

Az LG Signature hűtőszekrény szenzoros technológiájának köszönhetően megtanulja a felhasználói szokásokat (például megjegyzi, hogy milyen gyakran nyitják ki az ajtót), és ehhez alkalmazkodva optimalizálja működését. A hőmérsékletet mérő szenzor érzékeli, mikor kerül meleg vagy forró étel a hűtőbe, majd ennek megfelelően akár 30%-kal gyorsabban képes visszahűteni a belső teret, mint a gyártó korábbi modelljei. 

A benne található 2 megapixeles, széles látószögű kamera látja a hűtő belsejének teljes tartalmát, így bevásárlás közben akár az okostelefonról is ellenőrizhető, miből van otthon hiány. 

A fentiek mellett néhány új IoT kiegészítő is bemutatkozott az IFA-n: köztük a SmartThinQ izzó, a SmartThinQ csatlakozó és a SmartThinQ mozgásérzékelő, melyek teljes összhangban működnek együtt a SmartThinkQ Hubbal és szenzoraival.