Karácsony: egyre több drón és okoseszköz lesz a fa alatt

Karácsony: egyre több drón és okoseszköz lesz a fa alatt

Karácsony: egyre több drón és okoseszköz lesz a fa alatt

kereskedelem

2 perc

A legnépszerűbb ajándékok között szerepel továbbra is a laptop és az okostelefon, de új termékkategóriák is megjelentek a listán. Sokan vesznek például drónt, akciókamerát vagy intelligens otthoni eszközöket.

A tavalyinál több pénzt fordítanak online vásárlásra a karácsonyi szezonban a magyarok az Extreme Digital, a Mall.hu és a Clickshop internetes áruházak forgalmi adatai szerint. A korábbi évek tendenciái alapján az online eladások a következő két hétben fogják elérni idei csúcsukat.

A magyar internetes vásárlók átlagos költése folyamatosan emelkedik – derül ki az Intel kutatásából. Bár a három vizsgált online áruház profilja eltérő, a lapostévé mindhárom cégnél a legkelendőbb két termék között található meg a 60 ezer forintnál drágább eszközök kategóriájában.

Míg a Mall.hu-nál a háztartási nagygépek eladásai erősek, az Extreme Digitalnál ezek mellett a középkategóriás és drágább okostelefonok és a laptopok is jól fogynak.

A Clickshopnál leginkább a klasszikus IT-s termékek népszerűek a számítógéptől az okostelefonig. Bár a cég a belépő kategóriás laptopokból adja el a legtöbbet, de szorosan felzárkóztak ezek mögé a 2 az 1-ben kialakítású, tehát igény szerint táblagépként is használható modellek is.

Az is megfigyelhető, hogy egyre többen vesznek mobilos kiegészítőket, illetve sokan vásárolnak gamer perifériát (egeret vagy más videojáték-irányítót), de az okosotthon kiépítéséhez szükséges hálózati eszközök is gyakrabban kerülnek a kosárba.

Az Extreme Digitalnál olyan új termékkategóriák eladásai emelkedtek jelentősen, mint a testre, sporteszközre rögzíthető, strapabíró akciókamerák vagy az átlagfelhasználók számára is elérhető árú drónok.