Karnyújtásnyira az olasz konyha remekei

Karnyújtásnyira az olasz konyha remekei

Karnyújtásnyira az olasz konyha remekei

kereskedelem

2 perc

Olasz módra mutogathat az étterem ablakában, mire egy kijelzőn minden fontos információ megjelenik: az étlap, a felhasználói értékelések vagy a napi ajánlatok.

Az olasz filmrendező Federico Fellini úgy tartotta, hogy „az élet pusztán a tészta és a varázslat kombinációja”. Ezen igazság bizonyítéka lehet a Barilla legutóbbi digitális élménye New Yorkban. A recept: a tészta marad, Fellini csodája pedig egy csipetnyi digitális technológia segítségével válik valóra, majd az egész kiegészül mozgásérzékelőkkel, az eredmény pedig egy egyedi utcai vevőcsalogató.

Microsoft és az olasz tésztagyártó nemrégiben fogtak össze, hogy ötvözzék a legjobb technológiát és a legújabb divatot Manhattan étterem- és kalandkedvelői számára, derül ki a szoftveróriás közleményéből. A Barilla Herald Square-i éttermében az interaktív ablakon át a kirakatnézegetés új formája válik lehetővé. „A kijelző lehetővé teszi, hogy a vendégekkel közvetlenül kommunikáljunk, ahogy elsétálnak az üzlet előtt. A kézmozdulatok használatával végignézhető a véleményoldal, az étlap, a receptjeink – mind a járdáról.”

A technológiai hátteret a Microsoft Kinect szenzorai biztosítják, melyek érzékelik a kézmozdulatokat, melyeket információkká és parancsokká alakítják. A képek között egyszerű lendítéssel lehet lapozni, nincs szükség az ablak megérintésére. A háttérben a Microsoft felhőtechnológiája dolgozik, mely összegyűjti a releváns felhasználói véleményeket és az étlap részleteit. Mindezek mellett az Azure névre hallgató IoT-platform érzékeli az aktuális forgalmi adatokat az étteremben, hogy a kijelző a legrelevánsabb adatokat közölhesse.

A TripAdvisor népszerű közösségi értékelőoldal felmérése szerint 2015-ben felhasználóik körülbelül 87%-a az olvasott beszámolók alapján választott éttermet. Azzal, hogy az vendéglátóhely ablaka életre kel, az olasz ételóriás épp oda viszi a nézelődőket, ahol amúgy is keresgélnének: az internetre.