M2M-es bébiszitter: a harmadik szem

M2M-es bébiszitter: a harmadik szem

M2M-es bébiszitter: a harmadik szem

kereskedelem

2 perc

Babamonitorozás okostelefonon keresztül: az anyák új legjobb barátnője.

Idehaza is népszerűek a kimondottan babák alvásfigyelésére használatos eszközök, amelyek rengeteg kisgyermekes háztartásban megtalálhatóak. A kizárólag hang átvitelére alkalmas babamonitorok helyett egyre többen választják az okosabb, kamerával ellátott megoldást. A technokrata apukák persze már évekkel ezelőtt is képesek voltak efféle eszközöket eszkábálni maguknak. Az igazán profik pedig talán motoros, mozgatható kamerát használnak egy NAS-ra kötve, de a felhasználók többsége az újszülöttek érkezésével járó alvásmegvonásos időszak közben nem feltétlenül arra vágyik, hogy kamerát eszkábáljon a garázsban, hanem egy egyszerűen kezelhető és stabil megoldást szeretne – írja a Connected World.

„Így ébred – de cuki fotó!”

Az iBaby nevű cég kamerái pont ezt az egyszerűséget próbálják ötvözni az elvárható funkcionalitással. Az M2 névre hallgató modelljük a házi wifi-hálózaton keresztül kommunikál az iOS-alapú vagy androidos eszközzel, mágneses tartójának köszönhetően könnyedén pozícionálható, beépített akkumulátora miatt bárhova elvihetjük a lakásban, képes észlelni, ha a baba sír vagy felkel, ilyenkor pedig fotókat is tud készíteni, amelyeket ismerőseinkkel meg is oszthatunk. Extra funkciója továbbá, hogy beépített hangszóróinak köszönhetően a szülők hangját akkor is képes eljuttatni a gyermekhez, ha azok nem is tartózkodnak a gyerekkel egy helyiségben.

Éjjel is éber

A cég egy komolyabb modellje az M3s névre hallgató megoldás, mely beépített motorjának köszönhetően akár iPhone-ról is forgatható, magától is képes követni a babák mozgását, beépített infraszenzorainak köszönhetően pedig a sötétben is lát. Újabb megoldásuk pedig az év elején bemutatott M6-os kamera, amely szinte teljesen képes körbeforogni, HD-ban rögzít videót, illetve figyeli a szoba hőmérsékletét és páratartalmát is.