Még jobban betörhet az okostechnológia a konyhába

Kapcsolódó cikkek

Még jobban betörhet az okostechnológia a konyhába

Még jobban betörhet az okostechnológia a konyhába

kereskedelem

2 perc

Tovább bővült az európai okoskonyha-kínálat – a Bosch az IFA 2019 őszi rendezvényére időzítette az újabb konyhai fejlesztések bemutatását.

A cég hűtőszekrényeinek új modelljei a kamerával összekapcsolt élelmiszertárolási vonalat viszik tovább. A két beépített kamerával felszerelt változat, összepárosítva a Home Connect alkalmazással, a mesterséges intelligencia segítségével ismeri fel az egyes élelmiszereket, és javaslatot tesz azok megfelelő tárolására. A német vállalat a fejlesztéstől az élelmiszerpazarlás csökkentését, ezáltal a környezettudatosabb szemlélet erősítését reméli. 

Bár a fridzsideren elhelyezett kamerák ma már nem jelentenek igazi újdonságot, a Bosch Európában forgalmazott Vario Style vonala további kiegészítő lehetőséggel is szolgál; tulajdonosa egyedi képpel díszítheti a készülék ajtaját. A sorozat már 2017 óta különböző színű ajtófrontokkal kapható, jövőre azonban már fényképes variációkkal is személyre szabható a készülék.

Home Connect frissítések

A készülékek „felokosítása” a Home Connect-en keresztül lehetséges. Az új dizájnt kapott alkalmazás mind a Google Assistant, mind pedig az Amazon Alexa virtuális asszisztensekkel képes együttműködni. Elég odaszólni az okoshangszórónak, hogy indítsa el például a mosogatógépet, a készülék máris működni kezd. De arról is beszámol a digitális asszisztens, hogy éppen hol tart az aktuális mosóprogram, vagy mennyi idő múlva végez a mosógép. A Home Connect applikáció a Fitbit karóra okosotthon-kezelőjéről is működtethető. 

A mesterséges intelligencia már a sütőben van

Másik fejlesztési terep a konyhai sütők és az Artificial Intelligence (AI) összekombinálása. Erre épít a vállalat beépített készülékeivel és a Home Connect applikációval. Az eszközök – a tulajdonos szokásait megismerve – képesek előre jelezni, mikorra készül el az adott étel. Ez a funkció az első, Serie 8 szenzorokkal ellátott sütőkkel együtt érhető el. 

A PerfectBake és PerfectRoast elnevezésű érzékelők mind a sütemények, mind a húsok elkészítésében segítséget nyújthatnak a szükséges idő kikalkulásával. Bár a készülékek anonimizált adatokon keresztül tanulnak, megtanulják a tulajdonos preferenciáit is. Az intelligens konyhai eszközök is az okosotthon irányítására szolgáló Home Connect alkalmazáshoz kapcsolódnak. 

Már a főzőedény is többet tudhat

A Cookit – a klasszikus funkciókon felül – képes akár 200 fokon megfőzni az ételt, valamint az alkalmazásból kiválasztott receptek elkészítéséhez a folyamatot lépésről lépésre bemutató segítséget adni. A háromliteres edényhez többféle, tanácsokkal szolgáló főzési opció és automata program is tartozik.

Forrás: