Milyen lesz az időjárás? Kérdezze az esernyőjét

Milyen lesz az időjárás? Kérdezze az esernyőjét

Milyen lesz az időjárás? Kérdezze az esernyőjét

kereskedelem

2 perc

A világ első teljesen automata okosernyőjeként hirdeti magát a Haz Umbrella.

Egyre több az intelligensnek címkézett csatlakoztatott termék a piacon, a sorból pedig az esernyő sem maradhatott ki: a tajvani székhelyű startup vállalkozás, a HAZ Digital internethez kapcsolódó fejlesztéssel rukkolt elő.

A cég szerint a hagyományos esernyők nyitogatása, összecsukása gyakran jelent problémát, ezt a hiányosságot ők beépített motorral orvosolják, így a művelet egyetlen gombnyomással megoldható. Sőt, az esernyő szára is automatikusan visszahúzódik, az újratölthető lítium-ionos akkumulátornak köszönhetően pedig egy feltöltéssel mindez akár 150 alkalommal is megismételhető.

A kapcsolódó okostelefonos applikáció emlékeztetők formájában tájékoztatja a felhasználót arról, hogy az időjárás-előrejelzések alapján mikor lehet szükség az esernyőre, legyen szó esőről vagy (ha napernyőként használná) a magas UV-sugárzásról.

A Bluetooth-kapcsolatnak köszönhetően folyamatos a felhasználóval történő kommunikáció. A tulajdonos üzenetet kap akkor is, ha valahol ott felejti az esernyőt, ha pedig az ernyő jeltávolságon kívül kerül, akkor automatikusan küld értesítést a tartózkodási helyéről.

A technológiai háttérrel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Bluetooth Low Energy (Bluetooth LE, BLE vagy intelligens Bluetooth) vezeték nélküli hálózati technológia nagyon alacsony fogyasztású, és kompatibilis a legtöbb népszerű operációs rendszerrel, a chipek pedig akár gombelemmel is működtethetők.

Az „okosságokon” felül a termék olyan speciális teflon bevonatot kapott, amely tartósan véd az olaj- és vízalapú foltoktól, valamint a portól is.

Forrás: Psfk.com / Hazumbrella.com