Minden negyedik online vásárlást mobilon intézünk

Kapcsolódó cikkek

Minden negyedik online vásárlást mobilon intézünk

Minden negyedik online vásárlást mobilon intézünk

kereskedelem

1 perc

Az európai online vásárlások több mint negyede (27,9 százaléka) bonyolódik idén mobileszközön keresztül, legalábbis ezt jelzi előre egy brit kutatócég.

A mobilos vásárlásokban egyébként a britek járnak elöl, náluk a következő egy évben az online vásárlások 40 százalékát intézik majd így, őket a német és a francia vásárlók követik.

Az átlagos európai vásárló egyszerre nagyjából 16 ezer forintnyit költ, kicsivel többet, mint tavaly, de a britek itt is mindenkit beelőznek a maguk átszámolva majdnem 20 ezer forintjával. Ez az összeg tavaly óta csaknem 10%-ot emelkedett.

Az online kereskedői szektor növekedését a mobilon keresztül történő vásárlások is erősítik. Idén már minden online elköltött angol fontból 40 penny mobilon történő vásárlásból származik. Erre fel kell készülniük a kereskedőknek is – emelték ki a kutatók.

A felmérést a VoucherCodes.co.uk anyacége, a RetailMeNot megbízásából a CRR végezte ezer európai vásárló megkérdezésével, de felhasználtak kormányzati és a kiskereskedőktől származó információkat is.  

Forrás: NFC World