NFC a patikában Az amerikai Chambersburg egyik patikájában már okostelefonon is könnyen, gyorsan megtekinthető a betegtájékoztató, de a vásárló a felhasználási javaslatokon túl akár véleményeket és kutatásokat is olvashat. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2911/articles/20170621120900/gyogyszertar-nfc.jpg

NFC a patikában

2017. június 21. 13:55
1'
Van, ahol már okostelefonon is könnyen, gyorsan megtekinthető a betegtájékoztató, de a vásárló a felhasználási javaslatokon túl akár véleményeket és kutatásokat is olvashat.

Az amerikai Chambersburg egyik patikájában a vásárlók mostantól NFC-képes készülékeiket használva juthatnak információhoz a megvásárolni kívánt termékről. A polccímkékbe integrált információk segítségével hozzáférhetnek a vásárlói véleményekhez, felmérésekhez, de akár a termékekhez kötődő videókat is letölthetik a mobiljukra.

Okosmegoldások csábítják a boltba a vevőket

A technológiát szolgáltató Purple Deck cég elmondása szerint ezen a területen kiemelkedik a korábbi NFC-s megoldások sorából a mostani fejlesztés.

A patika logójával ellátott címkéket egy könnyen kezelhető irányítópanelen keresztül tudják a szakemberek az éppen aktuális információkkal feltölteni, vagy a meglévő adatokat megváltoztatni. Az üzletnek nagyon fontos visszajelzés, hogy melyik termékek címkéjét olvasták le a legtöbben, és melyik érdekelte legkevésbé a betérő vásárlókat, az előbbieknek rögtön egy frekventáltabb helyet is kereshetnek.

A kijelzőket QR-kóddal is ellátták, hogy azok is használhassák azokat, akik telefonja nem NFC-kompatibilis. Az Apple nemrég jelentette be, hogy az iOS 11 frissítés már tartalmazza az iPhone 7 és 7 Plus készülékeken használható NFC-címkék leolvasására képes kiegészítést is.

Forrás: NFC World

A figyelmébe ajánljuk:

Óriási lehetőségeket rejt a műanyag NFC

A vékony, műanyagból nyomtatott chipek új területekre hozhatják el az elektromos azonosítás technológiáját: segítségükkel sokkal olcsóbban lehet felokosítani a csomagolásokat vagy akár a papíralapú dokumentumokat is.
Olvasson még a témában:

Üzleti döntéseket támogat a Vodafone M2M-megoldása

A Musette világszerte több mint 30 üzlettel rendelkezik, ezekből kettő Budapesten található. Az európai cipő- és táskamárka üzleti folyamatainak kézben tartását az Intechsys és a Vodafone közös M2M-megoldása is támogatja a látogatószám nyomon követésével.