Nyugdíjba küldi minidrónjait a Parrot

Kapcsolódó cikkek

Nyugdíjba küldi minidrónjait a Parrot

Nyugdíjba küldi minidrónjait a Parrot

kereskedelem

2 perc

Döntésük oka, hogy az Anafi platform és kvadkopter fejlesztésére szeretnének koncentrálni.

A cég minidrónjai – például a Swing és a Mambo – jó lehetőséget kínáltak a felhasználóknak arra, hogy nagyobb összeg kiadása nélkül merülhessenek el a repülő szerkezetek világában. A tapasztalatok fényében aztán később eldönthették, hogy beruháznak-e valamilyen komolyabb darabba – például a DJI Mavic drónjába – vagy sem.

A francia cég azonban több weboldalnak is megerősítette, hogy befejezi a kisméretű drónok forgalmazását. Ennek oka, hogy a továbbiakban az Anafi platform és szerkezet fejlesztésére szeretnének összpontosítani. A készülékeket mind üzleti, mind lakossági felhasználásra szánják.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a DJI-vel nem egyszerű felvenni a versenyt. A kínai drónóriás ugyanis a a Skylogic Research 2018-as összesítése szerint a szektorban 74%-os piaci részesedét tudhat a magáénak. Ez a szám pedig még elképesztőbbnek tűnhet, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a második helyen álló Yuneec csupán 8%, a Parrot pedig mindössze 1%-os részesedéssel rendelkezik.

A Parrot egyébként egy ideje már inkább a kereskedelmi célú drón üzletágára koncentrál, különösen az Anafi tavalyi debütálása óta. Az eredmény pedig nem maradt el.

A fejlettnek számító drónnak köszönhetően ugyanis a társaság 2019 májusában megnyerte az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának egyik pályázatát. Ennek keretében öt másik céggel együtt olyan kisméretű, rövid hatótávolságú felderítő repülő szerkezeteket fejlesztenek, amelyeknek a katonák nagy hasznát vehetik majd. A projekt keretében 11 millió dollárt osztanak szét a győztesek között.

Egyelőre pedig minden jel arra mutat, hogy a Parrot az Anafit használja fel a protípus megalkotásához. A kvadkopter 4K videókat és 21 megapixeles állóképeket képes készíteni, egy feltöltéssel pedig 25 percig képes folyamatosan repülni, akár több mint 2 mérföldes távolságot is megtéve. Súlya mindössze 0,71 font (kb. 0,32 kilogramm) és egy kis tartóba helyezve könnyedén szállítható. Ráadásul a vállalat nemrég egy hőkamerát is piacra dobott, amely szintén fontos lehet bevetés közben is.

Forrás: