Intelligens kosárral is forradalmasítható a bevásárlás

Intelligens kosárral is forradalmasítható a bevásárlás

Intelligens kosárral is forradalmasítható a bevásárlás

kereskedelem

2 perc

A Panasonic új fejlesztésével nincs szükség a vonalkódok leolvasására, elég bedobálni a kosárba a kívánt termékeket, az automata rendszer pedig azonnal csomagolja és számolja az összeget.

Ahogy arról a HVG is beszámolt, Japánban megkezdődött a Regi-Robo bevásárlókosarak tesztelése, melyek minden korábbinál könnyebbé tehetik a bevásárlást.

Az eszköz RFID-chipek leolvasására alkalmas technológiával van felszerelve, a boltban lévő termékek mindegyike pedig az ehhez szükséges azonosítókkal. Így a vásárló csak összegyűjti a megvásárolni kívánt árut, a pénztáraknál ráhelyezi egy automatára, mely azonnal egy szatyorba rendez mindent, és pillanatok alatt összeszámolja a fizetendő végösszeget.

Maga a rendszer hasonlít az Amazon által is tesztelt személyzet nélküli szupermarketre, ám tény, hogy annál jóval egyszerűbb megoldást használ. Igaz, hogy az amerikai kereskedőóriás megoldása sokkal futurisztikusabbnak, kényelmesebbnek tűnik még ennél is, azonban érdemes megjegyezni, hogy a Panasonic megoldása épp annyira könnyen beszerezhető technológián alapszik, hogy nagy az esély rá, hogy akár szélesebb körben is elterjedjen.