Rendeljen autót az Amazonról!

Kapcsolódó cikkek

Rendeljen autót az Amazonról!

Rendeljen autót az Amazonról!

kereskedelem

2 perc

Legközelebb, ha új töltőt rendel az interneten, könnyen lehet, hogy rendelhet mellé egy új kocsit is.

A Hyundai júliusban jelentette be, hogy partneri megállapodást kötött az Amazonnal. A dél-koreai óriáscég egy digitális bemutatótermet hozott létre az internetes kereskedelmi vállalat oldalán, amely lehetővé teszi a reménybeli vásárlóknak, hogy össze tudják hasonlítani az árakat, értékeléseket. Ezen felül időpontot foglalhatnak tesztvezetésre, és kereshetnek egy környékbeli márkakereskedőt is. Közvetlenül az Amazonról még nem rendelhetünk autót – itt a hangsúly a még szócskán van.

„Az autóipar változik, a vásárlói igények és elvárások kulcsfontosságú része a stresszmentes, hatékony és következetes vásárlói élmény” – mondta Dean Evans, a Hyundai Motor America marketingvezetője.

A digitális showroom az Amazon járműrészlegében található. Az aloldalt 2016-ban hozták létre, most a cél az, hogy a Hyundai online katalógusa a korábbiakhoz képest egészen más vizuális élményt nyújtson. A platform egyelőre csak az Egyesült Államokban tartózkodó vásárlók számára érhető el.

Saját oldalán az autógyártó külön kiemeli az adott márka jellegzetességeit, és mivel az oldal kompatibilis az Alexa és a Shopper Assurance alkalmazásokkal, így automatikusan generál egy válogatást a Hyundai járműveiből a felhasználó egyéni preferenciái és vásárlói szokásai alapján. Innen aztán a kiválasztott modell már a hagyományos Amazon-stílusban vizsgálható tovább – különböző termékfotók, színek és vásárlói értékelések alapján.

A következő lépés a tesztvezetésre való időpontfoglalás. Szerencsés esetben az autó fel tudja venni az érdeklődőt egy általa preferált helyen, de a teszt legrosszabb esetben is megoldható a márkakereskedőnél, ahol már az ilyenkor szükséges papírmunkát is megejthetik.

Egy új gépjármű ipari átlagára az Egyesült Államokban 36 270 dollár a Kelly Blue Book szerint, ami több mint 10 millió forintnak felel meg. Így cseppet sem gond, hogy az otthon elhelyezhető Amazon Dash Button intelligens gombokkal még nem lehet gombnyomásra autót rendelni.

Forrás: