Rendeljen pizzát tetoválással!

Rendeljen pizzát tetoválással!

Rendeljen pizzát tetoválással!

kereskedelem

2 perc

Az Egyesült Királyságban van, aki már élesben kipróbálhatja, milyen az, hogyha a karján lévő tetoválással rendeli meg az ebédet vagy a vacsorát.

Karnyújtásnyira az olasz konyha remekei

A tetoválás valójában inkább egy matricára hasonlít, ami azonban a gyerekkori levonókhoz képest sokkal több extrát rejt magában, így például NFC-alapú technológiával látták el. 

A tetoválást kiszállítás előtt be is programozzák, tárolják benne a felhasználó lakhelyét (és persze az ahhoz legközelebb eső éttermet), illetve, hogy melyik a kedvenc pizzája.

Ha a vásárló a különleges matricához érinti az okostelefonját, akkor ezzel máris leadhatja rendelését a Pizza Hut mobilos alkalmazásán keresztül, és eldöntheti, hogy személyesen megy a pizzáért vagy házhozszállítást szeretne. 

Mielőtt azonban bárki megörülne annak, hogy az innovatív tetoválás nemsokára a világ minden tájára eljut, a Pizza Hut tájékoztatása szerint – egyelőre – csupán 40 darabot hoznak forgalomba, és azokat is csak az Egyesült Királyságban. Az étteremlánc a Facebook-oldalán hirdette meg nemrégen azt a három napig tartó „versenyt”, amelynek győztesei az NFC-s matrica boldog tulajdonosai lehetnek. 

A cég szóvivője szerint az étteremlánc folyamatosan keresi azokat az innovatív megoldásokat, amelyekkel el tudja juttatni a pizzáit a vásárlókhoz. Ezt a törekvést támasztja alá egyébként egy másik újítás is. A társaság ugyanis együttműködik a Novalia nyomtatott elektronikai szolgáltatásokat nyújtó céggel. 

A vásárlók ennek köszönhetően olyan, akkumulátorral ellátott dobozban kapták meg a pizzát, amelyet Bluetooth-on keresztül csatlakoztatni lehetett bármely számítógéphez, és gyakorlatilag egy kartonpapírból készült DJ-pulttá lehetett átalakítani. 

Forrás: NFC World+, Engadget