Robotpizzériát nyitnak a SpaceX volt mérnökei

Kapcsolódó cikkek

Robotpizzériát nyitnak a SpaceX volt mérnökei

Robotpizzériát nyitnak a SpaceX volt mérnökei

kereskedelem

2 perc

Az űrtechnológiát is beveti a Stellar Pizza. A startup célja, hogy jövő év tavaszán elsőként Los Angelesben üzemeli be a robotizált mobil pizzériát, ahol elejétől a végéig gépek készítik el a finomságokat, számolt be róla több forrás is.

A Serve Automation leányvállalataként működő céget a SpaceX korábbi mérnökei: Benson Tsai, Brian Langone and James Wahawisan alapították 2019-ben. A fejlett robotikai rendszereknek kevesebb mint 5 percre van szükségük, hogy a pizzát a nyers alaptól kezdve összeállítsák és készre süssék.

Az automata, emberi beavatkozást nem igénylő, érintésmentes gépeket az egykor rakéták megalkotásában részt vevő Tsai és 23 egykori kollégája tervezte, akik a robotpizza-startup kedvéért hagyták ott Elon Musk cégét. A szakemberek, ha jelképesen összeadjuk, akkor együttesen több mint száz évnyi rakétatudománnyal rendelkeznek.

Az ízekért Ted Cizma felel, aki korábban az űrvállalat vezető séfjeként és kulináris szolgáltatásokért felelős igazgatójaként dolgozott, mellette pedig a 40 éve a szakmában tevékenykedő Noel Brohner nemzetközi pizzakonzultáns ad tanácsokat. A két szakember együtt fejlesztette ki a megfizethető, minőségi és finom ennivaló receptjét.

A büfékocsiban (food truck) működő gép megfelelő időzítéssel, 45 másodpercenként tud egy-egy új pizzát előállítani. A szerkezet friss alapanyagokból gyúrt tésztagolyót kerek formába préseli, erre kerül a házi paradicsomszósz, a mozzarella és a többi friss rávaló. A tészta ezek után egy speciálisan erre tervezett sütőbe kerül.

A marketingstratégia irányítására az ország hatodik legnagyobb független pizzaláncának, a Fresh Brothernek a társalapítóját nyerték meg. Azt remélik, Debbie Goldberg a Stellar Pizza marketingigazgatójaként is hozza azt a tudást és tapasztalatot, amivel korábbi cégét felfuttatta.

A startup úgy tervezi, hogy a jövő évi Los Angeles-i debütálás után az egész Egyesült Államok területére kiterjeszti az újfajta vendéglátóhely-koncepcióját.

Forrás: