Személyre szabott csomagolás a szépségápolásban Egy NFC-képes okostelefon segítségével személyre szabhatóvá válhat a sminkek, illatszerek és a kozmetikumok csomagolása. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2605/articles/20170216153728/szepsegapolas.jpg

Személyre szabott csomagolás a szépségápolásban

2017. február 20. 21:35
1'
Egy NFC-képes okostelefon segítségével személyre szabhatóvá válhat a sminkek, illatszerek és a kozmetikumok csomagolása.

A vásárlók egy speciális elektronikus kijelző segítségével feltehetik nevüket vagy személyes üzenetüket az ajándékba vett parfümös doboz oldalára vagy bármilyen más kozmetikai termék csomagolására.

Az okos chipses zacskó is segíthet a balesetek elkerülésében

Az E Ink és a Texen cégek közös fejlesztése így lehetővé teszi a személyre szabott termékek értékesítését, ráadásul a márkák ezáltal többletértéket adhatnak a csomagoláshoz anélkül, hogy megváltoztatnák azok alakját és dizájnját.

Az intelligens csomagolástervezési koncepció az E Ink (e-tinta) alacsony fogyasztású, erős kontrasztú, papírszerű, módosítható kijelzőinek technológiáját és a Texen csomagolási tapasztalatát egyesíti a dekorkozmetikai és testápolási termékek esetében.

Az alkalmazás kis hatótávolságú, vagyis NFC-alapú kommunikációs csatornát hoz létre az okostelefon és a terméken található e-papír kijelző között. A frissítés után a kijelzőn megjelenik az applikációba beírt információ. Ha a küldés után megszakítjuk a kapcsolatot, akkor a kijelző továbbra is azt az információt fogja mutatni, amit legutóbb átküldött rá az alkalmazás segítségével a telefon.

Az E Ink már korábban is sikeresen vezetett be fejlesztéseket az olyan kevésbé rugalmas iparágakban is, mint például a gyógyszeripar. Ezen a területen különösen sokat segíthet a digitálisan változtatható csomagolás, így például akár a gyógyszerhez köthető recept adatai közvetlenül a dobozra is felkerülhetnek kiváltáskor.

A bevitt adatok – így például a bőrtípus, kor, nem – alapján a fogyasztók akár célzott hirdetéseket kaphatnak a termékekkel kapcsolatban, és csatlakozhatnak a közösségi médiában futó kampányokhoz is.

Forrás: NFC World+

A figyelmébe ajánljuk:

Óriási lehetőségeket rejt a műanyag NFC

A vékony, műanyagból nyomtatott chipek új területekre hozhatják el az elektromos azonosítás technológiáját: segítségükkel sokkal olcsóbban lehet felokosítani a csomagolásokat vagy akár a papíralapú dokumentumokat is.
Olvasson még a témában:

Borkampány NFC-vel

A Near Field Communication kis hatótávolságú, kétirányú kommunikációt tesz lehetővé, és az NFC-rendszerek egyik legnépszerűbb felhasználási területe az egyérintéses fizetőeszközök támogatása. Nem meglepő, hogy a mindent bevető bormarketing is talált rá felületet, hogy alkalmazza a technológiát.