Távol-Keleten is kapós a magyar okoslégtisztító

Kapcsolódó cikkek

Távol-Keleten is kapós a magyar okoslégtisztító

Távol-Keleten is kapós a magyar okoslégtisztító

kereskedelem

2 perc

Átlagosan naponta 20 ezerszer veszünk levegőt, és csak kevesen tudják, hogy a beltéri levegő sokszor szennyezettebb, mint kinti. Ráadásul időnk mintegy 90%-át a négy fal között töltjük. A magyar SOL-ONE erre a problémára kínál megoldást egy exkluzív dizájnnal bíró, okostelefonnal irányítható légminőség-javító eszközzel.

Egyre nagyobb a külföldi érdeklődés a magyar fejlesztésű prémium kategóriás okosotthon eszköz iránt. A startup 2016-ban egy nemzetközi közösségi finanszírozási kampány keretében lépett piacra. Azóta elindult a sorozatgyártás, és nemrégiben több mint 100 millió forintos befektetést kapott a főként egészségügyi területen aktív Septem Lute Kft.-től. 

Harc az allergia ellen – Légtisztítás telefonról

A tőkeinjekciónak köszönhetően elindult a nemzetközi építkezés: a gyártó több nemzetközi bemutatón és szakmai kiállításon is részt vett a közelmúltban, valamint egyedüli magyar cégként bekerült több külföldi prémium kategóriás lakberendezési referenciaüzletbe és bemutatóterembe.

Rangos elismerések Hongkongban

Egyik fő piacuk a Távol-Kelet, és a közelmúltban a cég meghívással részt vehetett a Global Sources technológiai startup kiállításon. Az eseményen az okoskészülék több rangos elismerést kapott, egyrészt elnyerte a kiállítási díjat (Analyst Choice), másrészt 500 meghívott közül bejutott abba az ötbe, amelyek nemzetközi befektetők előtt prezentálhattak, valamint a cég a termékdizájnért elnyerte a Best Design Award-ot is. 

A megjelenés üzleti sikert is hozott, hiszen a közelmúltban egy hamburgi központú viszonteladóval sikerült leszerződni, mely Észak-Németországban és Dél-Skandináviában szállít termékeket prémium kategóriás lakberendezési üzletekbe.

„Az eszköz prémium alapanyagokból készül és amellett, hogy tisztítja a levegőt, illatosít, ionizál és fényterápiás funkcióval is bír, ráadásul okostelefonos applikációval távolról irányítható. A készülék jótékony hatása segíti a szervezet regenerálódását, illetve az egészségmegőrzést. Középtávú célunk további nemzetközi piacok meghódítása, illetve a termék továbbfejlesztése” – mondta Somogyi Róbert, a SOL marketing- és értékesítési vezetője.