Továbbra is nagyon pörög az okostelefonok értékesítése

Továbbra is nagyon pörög az okostelefonok értékesítése

Továbbra is nagyon pörög az okostelefonok értékesítése

kereskedelem

1 perc

Az okostelefonok értékesítése idén is növekedni fog, bár viszonylag csekély mértékben – áll a nürnbergi GfK piackutató cég tanulmányában.

A cég számításai szerint az idén 1,48 milliárd okostelefont értékesítenek a világpiacon, öt százalékkal többet a 2016-os 1,41 milliárdnál, ami viszont 6,6 százalékos növekedés volt a 2015-öshöz képest. A tavaly értékesített készülékek 430 milliárd dollár világpiaci forgalmat generáltak, 7,7 százalékkal magasabbat az előző évinél – számolt be róla a Trendfm.hu az MTI összefoglalója alapján.

Mennyire nőtt hozzánk az okostelefon?

Nyugat-Európa telített okostelefon-piacán a GfK prognózisa szerint nem lehet az idén forgalomnövekedésre számítani, Kínában, Kelet-Közép-Európában és Latin-Amerikában viszont annál inkább.

„Egyetlen más fejlett technológiai termék iránt sem jelentkezik olyan intenzív felhasználói igény, mint az okostelefon iránt” – mutatott rá Arndt Polifke, a GfK távközlési szakértője, megjegyezve, hogy a kereslet ennek köszönhetően még a telített piacokon is stabil tud maradni. „A Közel-Kelet, Afrika és Ázsia viszont még nagyon messze van attól, hogy telített piacnak lehessen nevezni” – tette hozzá.