Vásárlás okosan: megúszható a pénztárnál való sorban állás

Kapcsolódó cikkek

Vásárlás okosan: megúszható a pénztárnál való sorban állás

Vásárlás okosan: megúszható a pénztárnál való sorban állás

kereskedelem

1 perc

Az újítás keretében az izraeli Machsanei Hashuk szupermarketek vásárlói a tervek szerint 62 helyszínen az önkiszolgáló kasszaként is funkcionáló, „intelligens” bevásárlókocsik segítségével szerezhetik be a különféle termékeket.

A kocsikon található érintőképernyőkön a többi között személyre szabott ajánlatok, termékinformációk és promóciók jeleníthetők meg, valamint a fizetés is ennek segítségével lehetséges. Továbbá így nincs szükség a termékeken található vonalkódok külön leolvasására és a pénztárak használatára sem.

Az úgynevezett moduláris rendszer nagy pontossággal dolgozó kamerák és gépi tanulási algoritmusok kombinációját használja a termékek azonosítására, amikor azok be- vagy kikerülnek a kosárból. A számla végösszegének kiszámítása is a rendszer segítségével történik.

A megoldást a tel-avivi székhelyű WalkOut technológiai szolgáltató fejlesztette ki. További különlegességes, hogy utólag is felszerelhető a meglévő bevásárlókocsikra anélkül, hogy az üzlet részéről jelentős változtatásokra lenne szükség.

A fejlesztő szerint a peremhálózati informatika (edge computing) és a gépi látási algoritmusok csökkentik a sokszor költséges felhőalapú szerverek és a nagy sávszélességű internettámogatás szükségességét is. Mindez és az egyszenzoros felépítés megbízhatóbb és költséghatékonyabb megoldást jelenthet a kiskereskedők számára.

A nagyméretű érintőképernyőn megjelenő információk pedig segítik az üzletben történő eligazodást és a személyre szabott ajánlatok megjelenítését is.

Forrás: