Így is látványosan feldobhatja a lakását!

Kapcsolódó cikkek

Így is látványosan feldobhatja a lakását!

Vászonképek hazánkban

kereskedelem

2 perc

Mindenki életében eljön az a pont, amikor megrendeli élete első vászonképét, és ha megbízható szolgáltatót választ, akkor valószínűleg nem ez lesz az utolsó alkalom. Habár nagyon szemfülesnek kell lenni a gyártó kiválasztása során, hiszen nem mindegy, mit kapunk kézhez. A következő cikk segítségével egy kicsit körbejárjuk a témát, és utánajárunk a gyártási folyamatnak. Tarts velem te is!

Hibák, amelyeket sok gyártó elkövet

A piacon eltérő minőségű termékek vannak jelen. A minőséget meghatározhatja a gyártó szakértelme, a rendelkezésére álló eszköz vagy éppen a hozzáállása. A vaszonkep.hu különleges kínálatában például csak kifogástalan produktumokkal találkozhatunk. De miért van az, hogy az egyik szolgáltató jobb a másiknál? Hol csúszhat hiba a folyamatban?

Jó dolog online rendelni. Csak beküldjük a képet, kiválasztjuk a méretet és mehet is a gyártás. De mi lesz, ha a fotón szereplő legmagasabb alak fejét egyszerűen “levágják” a vászonról? A digitalizációnak sok-sok pozitív hozadéka van, azonban néha a manuális tevékenységek mellett kell dönteni. Ha egy gyártó manuálisan készíti elő a képeket, és eközben végig kapcsolatban áll a vevővel, akkor az eredmény is teljesebb lesz.

Tények és tévhitek a vászonképekkel kapcsolatban

A vászonfotó és a vászonkép ugyanaz. Na ez az egyik legismertebb tévhit, mert ez egyáltalán nem így van. Lássuk, mi a különbség! A vászonkép egy vakrámára feszített vászonfotó. A vászonfotó csak az elkészült vászonnyomat, ami még nincs a kereten. Nyugi, még a Google is téved ebben az ügyben, nem csupán te!

A vakráma lesz a keret, ami általában fából készül. A borovi fenyőből készült léc lehetővé teszi, hogy a végeredmény egy masszív, strapabíró vászonkép legyen. A vakráma vastagsága a vászonkép mélységét jelöli. A legbeváltabb méret a 2x4 cm-es és 4x4 cm-es darab.

Tulajdonképpen számos olyan dolog van, amit nem látunk át, ezért bátran kérdezzünk, ha nem értünk valamit. Így olyan terméket kapunk, amelyet valóban akarunk. 

Lessünk be a kulisszák mögé!

A vásznat mindig kézzel feszítik fel a keretre, majd a hátoldalán takkerolják, vagyis jobb helyeken nem használnak feszítőgépet. Érdemes jobban bízni a manuális folyamatokban.

De hogyan mutat egy vászonkép oldalról? Jó kérdés! Ez esetben tulajdonképpen az a kérdés, hogy mi kerül a vakráma oldalára. Ha megtükrözik a képet, és egy kicsit elhomályosítják, akkor ez fut majd fel a rámára. A másik opció, hogy olyan színt futtatnak a vakrámára, ami passzol a fotóhoz.

A legtöbb gyártó olyan képpel szeret dolgozni, amelyek jó fényviszonyok mellett készültek. Habár ennél is lényegesebb a felbontás, ami minél nagyobb, annál jobb lesz a kép minősége. A vászonképek készítésről még reggelig mesélhetnék. A lényeg, hogy van helyük az otthonodban, főleg, ha igazán egyedi termékre vágysz!