A digitális oktatást támogatja a Vodafone és a Mozaik Kiadó

Kapcsolódó cikkek

A digitális oktatást támogatja a Vodafone és a Mozaik Kiadó

A digitális oktatást támogatja a Vodafone és a Mozaik Kiadó

közszolgáltatás

3 perc

A Vodafone Magyarország egy újabb partnermegállapodás keretében szeretné támogatni a hazai digitális oktatás fejlődését. A Mozaik Kiadóval közösen új szolgáltatást vezettek be 2020. október 20-tól.

A piacon egyedülálló konstrukcióval a távközlési vállalat célja, hogy segítse az általános- és középiskolás fiatalok élményszerű oktatási tartalmakhoz való hozzáférését és digitális készségeinek fejlesztését. Az együttműködés révén akár 300 ezer diákhoz juthat el a minőségi otthoni online oktatás.

A Vodafone Magyarország stratégiájának része, hogy külső tartalomszolgáltatókkal kötött együttműködések segítségével az országban korábban nem ismert szolgáltatásokat kínáljon ügyfelei számára. Ennek részeként újabb mérföldkőhöz érkezett a társaság, hiszen az audiovizuális tartalomszolgáltatók mellett most az oktatás területén is együttműködési megállapodást kötött.

A Vodafone más szolgáltatásokkal is támogatja a digitális oktatás fejlesztését. A cég Digitális Tanterem megoldása a tantermi és online oktatást is lehetővé teszi – saját oktatási keretszoftverrel és digitális eszközökkel.

A telekommunikációs vállalat és a Mozaik Kiadó célja közös: a társadalmi egyenlőtlenségek kiküszöbölése érdekében a következő nemzedék minőségi oktatási tartalomhoz való hozzáférésének biztosítása és digitális készségeinek fejlesztése.

Az új Digitális Oktatás Csomagok részeként korlátlanul hozzáférhető a kiadó digitális oktatási platformja. A mozaWeb több mint 1200 interaktív háromdimenziós jelenettel, 1200 videóval, 120 tantárgyspecifikus applikációval és játékkal, valamint 780 hanganyaggal, 5300 képpel, számos teszttel és feladatsorral segíti az oktatást és tanulást.

Ezeken felül a csomagok digitális tankönyvet is tartalmaznak (egy vagy öt választható kiadvány), melyek az interaktív tartalmakkal együtt segítséget nyújtanak a tananyag könnyebb feldolgozásához, valamint a megszerzett ismeretek elmélyítéséhez és gyakorlásához.

„A minőségi oktatás minden gyermeknek jár. Ezen alapgondolat mentén, a koronavírus miatt kialakult helyzetre válaszul tettük adatforgalom használata nélkül elérhetővé a Mozaik Kiadó digitális oktatási tartalmait még tavasszal. Ezt tartottuk továbbá szem előtt a két új Digitális Oktatás Csomag kialakításakor is, hiszen ezek segítségével havonta akár egy ebéd áráért számtalan minőségi, izgalmas oktatási tartalmat biztosíthatunk ügyfeleink számára” – mondta Révész Balázs, a Vodafone Magyarország Zrt. lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az új csomagok egyik előnye, hogy hűségidő nélkül rendelhetők, így akár 1 hónapra is igénybe vehető a szolgáltatás, témazárókra készülve vagy akár az év végi osztályzat javításához is.     

„Az oktatás a világon mindenütt hatalmas kihívás előtt áll. Ma már nem csak az a kérdés, hogy mit tanítsunk. Legalább ilyen fontos az is, hogyan és milyen formában közvetítsük az ismereteket a felnövekvő nemzedékek számára. 30 éves fennállásunk óta elkötelezettek vagyunk a széles körben elérhető, innovatív, minőségi oktatás mellett. Tavasszal több százezer magyar tanulónak biztosítottuk ingyenesen a digitális tartalmainkat és a bevált, rendkívül népszerű tankönyveinket. A Vodafone-nak köszönhetően a szolgáltató ügyfelei ezen tartalmakat ráadásul ingyenes adatforgalom mellett érhették el a tavaszi időszakban. Most új formában és kedvezményes csomagokkal közösen próbáljuk támogatni azokat, akik segítséget szeretnének kapni a tananyagok könnyebb és élményszerűbb feldolgozásához” – fogalmazott Török Ildikó, a kiadó üzletfejlesztésért felelős igazgatója.

A 750 forintos havidíjjal elérhető Digitális Oktatás Csomag Alap korlátlan hozzáférést biztosít a Mozaik Kiadó felhőalapú, integrált oktatási rendszeréhez, és egy szabadon választott digitális tankönyvet is tartalmaz.

A 2490 forintos havidíjért elérhető Digitális Oktatás Csomag Extra szintén korlátlan hozzáférést biztosít a mozaWeb tananyagaihoz, ugyanakkor itt a diákok számára már 5 digitális tankönyvet választhatnak az adott évfolyam kiadványai közül.

A szolgáltatás bármely havidíjas Vodafone lakossági mobil szolgáltatás csomaghoz aktiválható a MyVodafone applikációban, online vagy telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy új előfizetéssel is igényelhetik az ügyfelek. A szolgáltatást a szülő is megrendelheti, a tanulónak nem kell rendelkezni Vodafone-előfizetéssel. További információk a vodafone.hu/digitalisoktatas oldalon találhatók.