A „digituristáé” a jövő

A „digituristáé” a jövő

A „digituristáé” a jövő

közszolgáltatás

1 perc

4 tipp az okos turizmus megvalósításához.

1. A digitális tartalomszolgáltató rendszereket tovább lehetne fejleszteni, hogy stratégiailag fontos helyeken hirdessenek különböző eseményeket, és turisztikai információkat is szolgáltassanak.

Olvassa el ezt is! Az okos hotelek új szintre emelhetik a szállásélményt.2. Az utalványalapú vagy egyéb kuponos rendszereket át kellene alakítani úgy, hogy digitális formában is hozzáférhetőek legyenek a kedvezmények – mondjuk egy érintésen alapuló karkötő, kártya vagy mobiltelefon használatával. A digitális világba lépéssel rugalmasabbá válhat az ajánlattétel is.

3. Az automatikus fordítási szolgáltatásokat például arra is lehetne használni, hogy a szükséges információk eljussanak a turistákhoz.

4. Jelenleg számos keresőprogram áll rendelkezésre, hogy elérhető repülőjegyeket keressünk, ám ennél sokkal bonyolultabb az éttermeknél megtudni, hogy van-e szabad hely estére. Egy olyan alkalmazással, amellyel az éttermekre keresve valós idejű adatot kaphatnánk a foglaltságról vagy az aznapi menüről több nyelven, a vendéglátás is felpörgethető lenne.

Forrás: Innovationtracker.wordpress.com