AI és drónjáték a legjobb startup ötletek között

Kapcsolódó cikkek

AI és drónjáték a legjobb startup ötletek között

Gépi intelligencia és drónjáték a legjobb startup ötletek között

közszolgáltatás

2 perc

Több mint 110 induló vállalkozás jelentkezett a budapesti METU Garage akcelerációs programra.

Multimédiával, IT/telekommunikációs kezdeményezésekkel, kreatív iparral, turizmus-vendéglátással kapcsolatos projektekkel, kommunikációval, HR-rel, belsőépítészettel, designnal vagy formatervezéssel kapcsolatos innovatív megoldások megvalósítását célozza a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a Drukka Startup Stúdió, valamint az Intellitext befektetési alap által idén nyáron meghirdetett akcelerációs program.  

A jelentkezők közül a program szakmai zsűrije választotta ki a 11 legjobbnak ítélt vállalkozást, melyek október végén egy egész napos szakmai boot camp keretében személyes prezentációt tartottak, illetve egyéni és csoportos műhelyfoglalkozásokon vettek részt.

A szakmai napot követően a Drukka, az Intellitext és a METU vezetőiből álló grémium pedig kiválasztotta azt a nyolc csapatot, amelyek az Intellitextnek köszönhetően befektetési ajánlatot kapnak. Továbbá a boot camp-en résztvevő cégek mindegyike részt vehet a négy hónapon át tartó szakmai és üzletfejlesztési programban.

Korábbi és jelenlegi hallgatók is ringbe szálltak

A METU Garage program egyik különlegessége, hogy az előszűrésen átesett és a boot camp mezőnyébe beválogatott startupok közül 4 csapat tagjai is kötődnek a Budapesti Metropolitan Egyetemhez korábbi, vagy jelenleg is aktív hallgatóként.

A kiválasztott startupok és projektek

  • AI Venture – mesterséges intelligencia alapú call center alkalmazás,
  • Espressite – mesterséges intelligencia alapú webdizájner,
  • Dronwars – drónokra szánt játék applikáció,
  • Nexter – streming alkalmazés éjszakai partiknak,
  • DokiApp – online orvosi tanácsadó alkalmazás,
  • Share for Help – közösségi vírusmarketing applikáció,
  • Playsic – közösségi zeneljetászó,
  • Ubartend tömegrendezvényekre fókuszáló ital- és ételrendelő app

60 millió forintos befektetés és mini MBA

Az Intellitext befektetési alap az innovatív vállalkozásokat egyenként maximum 60 millió forint értékű tőkebefektetéssel támogatja, valamint a METU és a Drukka közreműködésével folyamatos szakmai mentorálással és négyhónapos akcelerációs szolgáltatással díjazza, amelynek végén Startup Academy miniMBA tanúsítványt vehetnek a kezükbe.