Az albérlet is lehet okos

Kapcsolódó cikkek

Az albérlet is lehet okos

Az albérlet is lehet okos

közszolgáltatás

1 perc

Az intelligens otthonok elterjedésének egyik akadályozó tényezője, hogy a fejlett országokban sokan nem a saját ingatlanukban élnek, hanem csupán bérlik azt.

Ennek fényében az amerikai Dwelo olyan megoldást fejlesztett ki, amely a bérelt apartmanokban élők számára is elérhetővé teszi az okosotthonok kényelmét.

Mit jelent pontosan az, hogy okosotthon?

A startup cég rendszere révén az ingatlanok tulajdonosai olyan hasznos eszközökkel egészíthetik ki a lakásokat, mint például az okoszár, az intelligens világítás vagy fűtés. A Dwelo lehetővé teszi, hogy ezekhez a bérlők is hozzáférjenek, és egy applikáción keresztül irányíthassák azokat. A problémák kezelése is ezen az appon keresztül zajlik, így maga a tulajdonos nem kap értesítést minden apró dologról, például egy kiégett izzóról. 

Az olyan előnyök mellett, mint hogy az alkalmazás segítségével az ingatlanüzemeltetőknek nem kell majd az önmagukat a lakásból kizáró bérlőkhöz sietnie, a fejlesztés a lakóközösségek építésében is aktívan részt vehet. 

A Dwelo bevételeit az okosapartman hardverének kezdő telepítése adja, amelyet az ingatlanépítés vagy a később felújítás során is meg tudják oldani, emellett a szolgáltatás része, hogy az üzemeltetők feliratkozásáért és a bérlők további segítéséért is fizetni kell majd. 

A cég körülbelül 100 lakásközösségével már most fontos szerepet tölt be az amerikai piacon, és ezt a számot a nemrég kapott 4,7 millió dolláros befektetések segítségével tervezik tovább bővíteni.

Forrás: TechCrunch