Az online karácsonyi üzenetek a legnépszerűbbek

Kapcsolódó cikkek

Az online karácsonyi üzenetek a legnépszerűbbek

Vodafone: az online karácsonyi üzenetek a legnépszerűbbek

közszolgáltatás

2 perc

Idén még nagyobb teret nyert a mobilinternet az SMS-sel és a telefonhívással szemben.

Egyre nő a mobilinternet népszerűsége – ez rajzolódik ki a Vodafone kimutatásából, melyben a szolgáltató az ügyfelek december 23-26. közötti forgalmi adatait vizsgálta. Több mint másfélszer annyi adatot használtak a távközlési cég ügyfelei az idei karácsonyi időszakban az előző évhez képest. A 2 évvel ezelőtti adatokat pedig nagyságrendileg megtriplázták.
 
A telefonhívások száma az előző évekhez képest csökkent: 2018. december 23. és 26. között a Vodafone ügyfelei 10.464.892 hívást indítottak a szolgáltató hálózatáról, 10,34%-kal kevesebbet, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Idén karácsonykor az ügyfelek 4.522.005 SMS-t és 92.601MMS-t küldtek. 2017 azonos időszakához képest 9,1%-kal csökkent az elküldött SMS-ek száma, az elküldött MMS-ek száma pedig nagyjából stagnál.

A statisztikákból jól látszik, hogy egyre nagyobb teret nyer a mobilinternet, az online köszöntés kezdi átvenni a telefonhívások, SMS-ek helyét. Ezt felismerve, a Vodafone már év közben úgy alakította tarifacsomagjait, hogy kielégítse a változó igényeket.

A szolgáltató ezért idén áprilisban megjelent legújabb tarifáiban, a korlátlan EU-s beszélgetés mellett mindenki számára biztosítja a szokásainak megfelelő és az egyre növekvő internetéhséget lefedő adatforgalmat.

Szintén a növekvő adathasználat miatt váltak népszerűvé a Vodafone Pass-ok is. A szolgáltatás segítségével a rendelkezésre álló adatkeret fogyasztása nélkül, korlátlanul használhatók meghatározott applikációk egészen addig, amíg az előfizetőnek minimális tarifába foglalt vagy vásárolt adatkerete van. E növekvő igény kapcsán a szolgáltató idén a Balaton körül is elérhetővé tette a legmodernebb 4G+ mobilhálózatot, így idén karácsonykor a tó környékén élők is szupergyors internetkapcsolaton keresztül köszönthették szeretteiket.