CES 2018: fókuszban a smart city

Kapcsolódó cikkek

CES 2018: fókuszban a smart city

CES 2018: fókuszban a smart city

közszolgáltatás

2 perc

Az 5G technológia terjedése robbanásszerű fejlődést vetít elő az intelligens város megoldások területén, ami a modern városlakók életének szinte minden elemét érinti majd.

A trendekre válaszul a világ legnagyobb technológiai seregszemléje, a 2018. január 9-12. között, Las Vegas-ban megrendezésre kerülő CES külön Smart Cities programot szervez, saját kiállítói területtel és kétnapos konferenciával.

A smart city az urbanizáció jövője

A jövő évi csúcsrendezvény okosváros szekcióját egyebek közt olyan illusztris cégek fémjelzik majd, mint a Bosch, a Ford, a Nissan vagy a Qualcomm. Bemutatják a nagyközönségnek, hogy mit hoz a közeljövő az intelligens közlekedés, az energiagazdálkodás és okoshálózat, a közbiztonság, az egészségügy, az adatelemzés és biztonság, valamint a mesterséges intelligencia (AI), a városvezetés és városfejlesztési politika terén.

„Prognózisok szerint a smart city projektekre fordított beruházások 2020-ra globálisan elérik majd a 34,5 milliárd dollárt. Robbanásszerűen fejlődik tehát a terület, a következő Consumer Electronics Show pedig egy olyan platformot kínál a szegmensben tevékenykedő vállalatoknak, amelynek keretében együtt kereshetik a választ a jövőt meghatározó kérdésekre” – fogalmazott Gary Shapiro, az eseményt szervező Consumer Technology Association (CTA) elnök-vezérigazgatója.  

A Deloitte fókuszában a városi technológiákkal kapcsolatos szakmai diskurzus elősegítése áll, erősítve a párbeszédet a kormányzati szereplők, az üzleti szféra, a nonprofit szervezetek, a helyi közösségek, a felsőoktatási intézmények, illetve az egészségügyi intézmények között a terület integrált fejlődése érdekében. 

Az életminőséget, gazdasági versenyképességet, fenntarthatóságot szem előtt tartó kétnapos Smart Cities konferencia holisztikus megközelítést kínál a résztvevőknek. „Észak-Amerikától Európán és a Közel-Keleten át Ázsiáig a várostervezők, vállalkozók és üzleti döntéshozók együttműködnek annak érdekében, hogy valóra váltsák az okosváros technológiákban rejlő ígéreteket. Nagy várakozással készülünk arra, hogy jövő januárban közösen mindezeket bemutathassuk a nagyközönségnek” – emelte ki John Skowron, a Deloitte Consulting igazgatója, a globális smart city üzletág vezetője.  

A jövő évi rendezvényen több mint száz cég és szervezet vesz részt kiállítóként, így például Las Vegas városa, a Cognata, az Európai Bizottság, a GenZe, a Guangzhou Xiaopeng Motors Technology, az Itron, a Synerise, az Ujet Vehicles, valamint a Honda, az Intel, a La Poste és a Panasonic.