Debrecenben bővíti 5G hálózatát a Vodafone

Kapcsolódó cikkek

Debrecenben bővíti 5G hálózatát a Vodafone

Debrecenben bővíti 5G hálózatát a Vodafone

közszolgáltatás

2 perc

Folytatódnak a szolgáltató ötödik generációs fejlesztései. A nemrég bejelentett balatonfüredi bővítés után hazánk harmadik legnagyobb városa, Debrecen következik. A Vodafone előzetes felmérések alapján döntött a szigetszerű lefedettségbővítésről, ennek megfelelően a hajdú-bihari megyeszékhely legnépszerűbb pontjain lesz elérhető a szupergyors mobilinternet.

A Vodafone Magyarország 2019-ben a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el a mindenki számára elérhető, kültéri, kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában – a 2016-ban vásárolt 3500MHz-es frekvenciakészletének köszönhetően. A vállalat azóta országszerte, több vidéki nagyvárosban építette ki az újgenerációs hálózatot, és tette elérhetővé hazánkban az 5G egyre szélesebb körű elterjedését.

A tavalyi év során az 5G hálózat bővítése egy előre meghatározott stratégia mentén zajlott. Ennek eredményeképpen a többi között Győrben, Kecskeméten, Székesfehérváron, Miskolcon és a balatoni régióban indult el a Vodafone újgenerációs mobilinternet-szolgáltatása.

Folytatva a hálózatkiépítési és bővítési munkálatokat, júliustól pedig már Debrecen legnépszerűbb részein – így az egyetemi város mellett és a Nagyerdei Stadion környékén élvezhetik az újgenerációs technológia előnyeit a szolgáltató 5G képes készülékkel és tarifacsomaggal rendelkező ügyfelei. A szupergyors 5G hálózatra az ügyfelek a RED Infintiy World és a RED Free tarifacsomagok Gigaboost adatopcióval képesek kapcsolódni.

„Az 5G fejlesztések tekintetében Magyarország kiemelkedik nemcsak Európában, hanem az egész világon. Büszkén mondhatom, hogy a Vodafone a hazai szolgáltatók között is élen jár az újgenerációs hálózat kiépítésében, jól példázza mindezt, hogy az elmúlt hónapokban több nagyvárosban kapcsolhattuk fel az 5G-t. Debreceni fejlesztésünk kiemelt fontosságú, hiszen azáltal, hogy az egyetemi város környékén is elérhetővé tesszük az újgenerációs mobilhálózatot, bár közvetve, de hozzájárulhatunk a jövő generációjának képzéséhez” – foglalta össze Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletágának vezérigazgató-helyettese.

A vidéki fejlesztések természetesen 2021 hátralevő részében is folytatódnak: a tervek szerint év végéig országosan több száz bázisállomáson tervezik felkapcsolni az 5G-t. A szolgáltató részletes 5G lefedettségi térképe itt érhető el.